Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Autoritățile ucrainene din Mariupol denunță vizita "criminalului internațional Putin"

Autorităţile ucrainene din Mariupol denunță vizita președintelui rus Vladimir Putin, pe care l-au numit "criminal internațional", potrivit Agerpres.

"Criminalul internaţional Putin a vizitat oraşul ocupat Mariupol" în timpul nopţii, "probabil pentru a nu vedea la lumina zilei oraşul ucis de «eliberarea» lui", a scris Consiliul municipal pe contul de Telegram, făcând referire la mandatul de arestare internaţional ce îl vizează pe preşedintele rus.

Două vizite-surpriză

Anunțul vizitei președintelui rus în Mariupol a fost făcut de serviciul de presă al Kremlinului. A fost prima vizită în orașul-port din Ucraina, care se află sub control rusesc din mai 2022.

Vladimir Putin a ajuns acolo cu elicopterul, iar mai apoi a făcut turul orașului la volanul unei mașini.

Este a doua deplasare-surpriză din ultimele zile, după ce Putin a vizitat Crimeea pe 18 martie.

Vladimir Putin este vizat de vineri de un mandat de arestare emis de Curtea Penală Internaţională (CPI), care îl acuză de "deportarea ilegală" de copii ucraineni.

CPI, cu sediul la Haga, a încercat de asemenea să verifice dacă bombardamentul şi asediul asupra oraşului Mariupol, în sud-estul Ucrainei, pot constitui o crimă împotriva umanităţii. Ea a conchis că îi lipsesc elemente pentru a ajunge la o astfel de concluzie, în condiţiile în care nu a avut acces în regiunea Doneţk, unde se află Mariupol.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE