Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atacatorul din Annecy a fost pus sub acuzare pentru tentativă de omor. Starea victimelor este bună

Atacatorul din Annecy a fost pus sub acuzare pentru tentativă de omor și răzvrătire cu armă. Psihiatrii care l-au examinat au declarat că este apt din punct de vedere psihic. Anunțul l-a făcut procurorul din orașul unde a avut loc agresiunea.

Potrivit presei franceze, el a fost dus într-o celulă de izolare, la un penitenciar din Savoia. Starea victimelor s-a îmbunătățit și niciuna nu mai este în pericol de moarte.

Nici acum nu se cunosc motivele din spatele atacului de joi din Alpii francezi, căruia i-au căzut victime 4 copii și doi adulți.

Line Bonnet-Mathis, procurorul din Annecy: "Suspectul a refuzat să vorbească cât s-a aflat în custodia poliției. Când a fost arestat, avea asupra sa un briceag, care a fost folosit în timpul atacului. Avea asupra sa două imagini cu caracter creștin, o cruce în jurul gâtului, 480 de euro în numerar și permis de conducere suedez."

Bărbatul în vârstă de 31 de ani se numește Abdalmasih H. Are statut de refugiat sirian în Suedia, însă nu a fost naturalizat acolo.

Line Bonnet-Mathis, procurorul din Annecy: "Unii martori, care au vorbit cu anchetatorii, au spus că l-au auzit menționându-și soția, fiica și pe Iisus Hristos.

Se pare că a ajuns în Suedia în 2013, din Turcia. A părăsit această țară în mai 2022, pentru a merge în Italia și Elveția, înainte de a ajunge în Franța."

Procurorul din Annecy a anunțat că cei patru micuți răniți în atac sunt în afara pericolului și se recuperează în spital. Aceștia au vârste cuprinse între un an și 10 luni și trei ani.

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE