Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atac masiv cu rachete rusești, în Ucraina. Mai multe blocuri de locuințe au fost lovite, zeci de victime printre civili

Cel puțin cinci oameni au murit, iar peste 60 au fost răniți în urma atacului masiv cu rachete al armatei ruse asupra orașelor din Ucraina. În total, au fost lansate 41 de rachete, dintre care 21 au fost distruse de apărarea aeriană ucraineană. Șeful administrației prezidențiale de la Kiev a publicat înregistrări video cu un bloc de locuințe din orașul Harkov lovit de o rachetă și spune că Ucraina are nevoie de mai mult armament pentru a face față agresiunii ruse. 

Cea mai gravă situație este în orașul Harkov, unde mai multe case au fost puternic avariate sau distruse. Salvatorii au reușit să scoată de sub dărâmături zeci de oameni răniți, iar căutările continuă. Și în Kiev au fost avariate mai multe clădiri, după ce au fost lovite de fragmente din rachetele distruse de armată. În unele blocuri de locuințe au izbucnit incendii puternice. 

Pe lângă atacul cu rachete, armata rusă a efectuat mai multe raiduri aeriene, iar 140 de localități din apropierea liniei frontului au fost spuse tirurilor de artilerie. 

Andrii Kovaliov, purtător de cuvânt armata ucraineană: ”Federația Rusă continuă să ignore legile și normele de război, folosește tactici de teroare, lansează rachete, atacuri aeriene și tiruri de artilerie nu numai asupra unor obiective militare, ci și asupra a numeroase obiective civile din țara noastră. În total, inamicul a lansat trei atacuri cu rachete și 65 de raiduri aeriene.”

Între timp, armata rusă a publicat înregistrări video cu atacurile asupra pozițiilor ucrainene de pe front. 

De asemenea, în teritoriile ocupate din Ucraina a fost ministrul adjunct ala apărării de la Moscova, care a oferit distincții soldaților ruși.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE