Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atacul cu cuțitul dintr-o biserică din Sydney, considerat act terorist. Un adolescent a fost arestat

Poliția din Australia a catalogat drept ”act terorist” atacul cu cuțitul, comis luni de un adolescent într-o biserică asiriană de la periferia orașului Sydney. Incidentul violent a stârnit furia enoriașilor și ciocniri în stradă, relatează agenția France Presse, citată de Agerpres.

Cel puțin patru persoane au fost rănite în atac, printre care episcopul bisericii asiriene, după ce un tânăr înarmat cu un cuțit s-a năpustit asupra preotului, în timpul slujbei transmise luni în direct.

Episcopul și principalul suspect în cazul agresiunii, care a fost arestat, se numără printre persoanele care primesc îngrijiri pentru ”răni care nu le pun viaţa în pericol”.

”După ce am luat în considerare toate elementele, am declarat că este vorba despre un act terorist", a precizat Karen Webb, comisar de poliţie din New South Wales, potrivit sursei citate.

Acest atac este considerat un act de ”extremism” religios, a adăugat ea.

Anchetatorii australieni spun că suspectul este ”cunoscut de poliţie”, însă nu figurează în niciun dosar antiterorist.

Acest nou atac a avut loc la două zile după o altă agresiune cu armă albă în care au murit șase persoane, printre care cinci femei, sâmbătă într-un centru comercial din Sydney. Motivul terorist a fost exclus pentru acest atac comis de un bărbat cu boli mintale care a fost împuşcat.

Cum a avut loc atacul cu cuțitul dintr-o biserică din Sydney

În imaginile transmise în direct, luni, în timpul ceremoniei religioase poate fi văzut un tânăr îmbrăcat în negru care s-a apropiat de altar. Adolescentul l-a înjunghiat cu un cuțit pe episcopul comunităţii asiriene Mar Mari Emmanuel, ceea ce a generat panică în rândul credincioșilor.

Mai multe persoane s-au repezit să-l ajute pe cleric şi să-l imobilizeze pe atacator, potrivit imaginilor.

Viaţa episcopului comunităţii asiriene - o ramură a creştinilor din Orient - nu este în pericol, nici cea a celorlalţi răniţi, a mai precizat poliţia.

Adolescentul acuzat de comiterea atacului primește îngrijiri după ce s-a ales cu răni la mâini. El a fost dus într-un loc sigur, după ce atacul a stârnit furie în rândul credincioșilor, a afirmat un oficial din cadrul Poliției din statul australian New South Wales.

Potrivit salvatorilor, patru bărbaţi cu vârste între 20 şi 70 de ani primesc îngrijiri pentru plăgi deschise.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE