Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atac la metroul din Bruxelles. Un bărbat a înjunghiat trei persoane în capitala Belgiei

Trei persoane au fost înjunghiate de un bărbat la metroul din Bruxelles, capitala Belgiei. Unul dintre răniți este în stare gravă, potrivit presei locale. Agresorul a fost prins de poliție. Însă nu se știe care a fost motivația bărbatului.

Nu există indicii că atacul a fost unul terorist

Atacul cu armă albă a avut loc în jurul orei 18:00 în staţia de metrou Schuman, situată chiar sub sediul Comisiei Europene. Agresorul, un bărbat de 30 de ani, a înjunghiat un tânăr într-un vagon de metrou. A fugit apoi și a vrut să atace călătorii din stație, însă a fost imobilizat imediat de forțele de securitate. Potrivit autorităților, nu există indicii că atacul a fost unul terorist. Euronews a vorbit cu martori ai incidentului imediat după ce acesta s-a produs.

Martor: „Era un bărbat înarmat cu un cuțit. A înjunghiat, din câte am înțeles, o femeie. Apoi a vrut să ne atace. Dar ceea ce a vrut cu adevărat ar fi fost doar să ne scoată din metrou și să aștepte singur poliția”.

Martor: „Polițiștii au venit în același timp cu mine. Aveau armele scoase. Un martor ocular al incidentului le-a explicat la telefon ce s-a întâmplat. Apoi polițiștii ne-a cerut să plecăm și au început să țipe: Ieșiți, ieșiți, fugiți”.

Mașinile de poliție și ambulanțele au venit în număr mare în zonă, în vreme ce traficul a fost întrerupt și stația de metrou Schuman a fost închisă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE