Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Atac la metroul din Bruxelles. Un bărbat a înjunghiat trei persoane în capitala Belgiei

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Trei persoane au fost înjunghiate de un bărbat la metroul din Bruxelles, capitala Belgiei. Unul dintre răniți este în stare gravă, potrivit presei locale. Agresorul a fost prins de poliție. Însă nu se știe care a fost motivația bărbatului.

Nu există indicii că atacul a fost unul terorist

Atacul cu armă albă a avut loc în jurul orei 18:00 în staţia de metrou Schuman, situată chiar sub sediul Comisiei Europene. Agresorul, un bărbat de 30 de ani, a înjunghiat un tânăr într-un vagon de metrou. A fugit apoi și a vrut să atace călătorii din stație, însă a fost imobilizat imediat de forțele de securitate. Potrivit autorităților, nu există indicii că atacul a fost unul terorist. Euronews a vorbit cu martori ai incidentului imediat după ce acesta s-a produs.

Martor: „Era un bărbat înarmat cu un cuțit. A înjunghiat, din câte am înțeles, o femeie. Apoi a vrut să ne atace. Dar ceea ce a vrut cu adevărat ar fi fost doar să ne scoată din metrou și să aștepte singur poliția”.

Martor: „Polițiștii au venit în același timp cu mine. Aveau armele scoase. Un martor ocular al incidentului le-a explicat la telefon ce s-a întâmplat. Apoi polițiștii ne-a cerut să plecăm și au început să țipe: Ieșiți, ieșiți, fugiți”.

Mașinile de poliție și ambulanțele au venit în număr mare în zonă, în vreme ce traficul a fost întrerupt și stația de metrou Schuman a fost închisă.

Distribuie

Taguri