Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atac armat la Istanbul. Două persoane, ucise după ce au încercat să pătrundă într-un tribunal

Două persoane au fost ucise, marți, după ce au încercat să atace un tribunal din Istanbul, a anunțat ministrul turc de Interne, Ali Yerlikaya, conform Euronews.com.

Oficialul turc susține că un bărbat și o femeie au fost ucise după ce au încercat să atace un punct de securitate de la tribunalul din cartierul Caglayan din Istanbul.

De asemenea, șase persoane au fost rănite, inclusiv trei polițiști. Caglayan, cunoscut și sub numele de Palatul de Justiție din Istanbul, este un complex judiciar uriaș în cartierul Kagithane, în partea europeană a orașului.

Cei doi agresori au fost uciși în momentul în care polițiștii au descins în clădire. Ulterior, procuror a decedat din cauza rănilor grave.

"Îi felicit pe polițiști noștri eroi. Le urez însănătoșire grabnică răniților noștri", a adăugat ministrul turc de Interne, conform sursei citate.

Atacul a avut loc în ziua în care Turcia comemora un an de la cutremurul, care a provocat moartea a mii de persoane, în sudul țării.

Autorii atacului armat la Istanbul, membri ai unei organizații teroriste

Ministrul turc de Interne a mai precizat că atacatorii au fost identificați ca fiind membri ai Partidului/Frontului Revoluționar de Eliberare a Poporului, sau DHKP/C, o grupare de extremă-stânga care este considerată organizație teroristă de către Turcia, SUA și UE.

În ultimii ani, organizația DHKP/C nu a fost activă. În martie 2015, grupul a luat ostatic un procuror la același tribunal, după ce polițiștii au ucis un adolescent în timpul protestelor antiguvernamentale din anul precedent.

De asemenea, grupul a revendicat un atac sinucigaș cu bombă comis în februarie 2013 la Ambasada SUA din Ankara, în care un agent de securitate turc a fost ucis și alte patru persoane au fost rănite.

În ultimii ani, în Turcia au avut loc și alte atacuri violente, asociate cu diferite grupări teroriste. Luna trecută, un bărbat a fost împușcat și ucis într-o biserică din Istanbul, într-un atac care a fost revendicat de gruparea Stat Islamic.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE