Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Armata Finlandei desfășoară exerciții militare comune cu NATO

Armata Finlandei, țară aflată în proces de aderare la NATO, desfășoară o serie de exerciții militare împreună cu trupele alianței nord-atlantice. La aplicații participă și una dintre cele mai mari nave de asalt amfibie din flota SUA.

Manevrele militare comune cu marina SUA se desfășoară la doar câteva zile după ce Senatul american a votat aproape în unanimitate pentru ratificarea acordului de aderare la NATO a Finlandei și Suediei.

Exercițiile au fost intensificate

Exercițiile comune cu alianța nord-atlantică au fost intensificate după invazia Rusiei în Ucraina. Este pentru prima dată când nava de asalt USS Kearsarge se află în apele finlandeze. Sarcina principală a armatei finlandeze este acum de a-și integra procesele de coordonare cu cele ale NATO.

Pe parcursul acestei săptămâni și armata poloneză se antrenează pentru a putea opera tancurile de fabricație americană Abrams. Polonia a semnat recent un contract pentru a cumpăra 250 de tancuri americane cu scopul de a-și consolida forțele armate în contextul creșterii „amenințării ruse”.

Recent, în cadrul summitului NATO, secretarul general al alianței, Jens Stoltenberg, a declarat că NATO se confruntă cu o nouă realitate de securitate și trebuie să-și reseteze mecanismele de descurajare și de apărare pe termen lung. Prin urmare, accentul tot mai mare pe echipare și antrenamente pare să facă parte din politica de resetare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE