Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Armata, apariție surpriză la Bucharest Gaming Week. Dincolo de distracție, participanții pot opta pentru o carieră în industria jocurilor

Delectare inedită în acest weekend pentru vizitatorii care ajung la Bucharest Gaming Week. Armata Română a instalat două simulatoare de zbor, unde participanții pot testa virtual cum te simți la manșa unui elicopter sau chiar a unui avion supersonic. În plus, cu ochelarii care simulează realitatea virtuală, oricine își poate da seama ce înseamnă să tragi cu arma într-un poligon. Evenimentul a început sâmbătă și a fost foarte așteptat de publicul de profil.

Participanții au stat la coadă pentru a încerca unul dintre cele două simulatoare de zbor folosite de studenții Academiei Militare. Armata a adus la Bucharest Gaming Week și simulatorul virtual pentru exersarea ședințelor de tragere, într-un poligon. Însă atracția principală a fost roboțelul Oscar, aflat în premieră la un astfel de eveniment.

Cei nostalgici au avut parte de o incursiune prin jocurile copilăriei, la consolele verticale celebre în anii 90.

Tânăr: ”Genial. Nu am văzut niciodată așa ceva, știu că e vechi, chiar genial.”

Posibilitatea unei cariere în industria jocurilor

Mulți părinți i-au adus pe cei mici pentru a se întâlni în carne și oase cu eroii lor preferați din mediul online.

Copil: ”Am venit să-i cunoaștem pe youtuberii preferați, să luăm autografe.”

Maria Moiș, jurnalist Euronews: ”Dincolo de distracție, industria jocurile video este una care câștiga teren au făcut anul trecut peste 300 de milioane de euro 25% față de anul anterior. Există peste 200 de studiouri care fac jocuri video și experiențe in realitatea virtuală.”

Tudor Dăescu, organizator: ”Există posibilitatea unei cariere în țara noastră făcând jocuri pe care milioane de români le joacă, dincolo de partea de entertainment și oferte de studii superioare astfel încât copiii să poată urma după liceu această specializare, să aibă o cariera în industrie.”

La Bucharest Gaming Week sunt așteptați să ajungă peste 10.000 de participanți cu vârste între 14 și 60 de ani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE