Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

„Arătați-ne mâna! Are bătături de fermier?” Tensiuni între protestatarii din Afumați, în a opta zi de manifestații

După opt zile de proteste, au apărut primele tensiuni între manifestanții aflați în stradă, la Afumați, județul Ilfov. Fermierii care au făcut lista cu cele 76 de revendicări susțin că printre ei au fost trimiși instigatori. Situația se complică și în vama Siret, unde tractoarele fermierilor români au blocat accesul intrarea în țară a camioanelor cu cereale ucrainene.

Între timp, la Guvern, a avut loc o nouă rundă de negocieri pentru soluționarea revendicărilor.

Tensiuni în a opta zi de manifestații

„Domnilor jandarmi, vă rog frumos, luați instigatorii de la acest protest pentru că este un om aici care îi instigă pe acești oameni!”

„Arătați-ne, domnule, mâna! Arătați-ne mâna dvs. Are bătături de fermier?”

„Ia arată-i, băi, mâna!”

„Uite mâna!”

Contestatar: „76 - vă dați seama - 76 de cereri, păi, n-ai timp nici să le citești pe toate. Părerea mea, adică. Mă rog, și acolo au fost lucruri care nu țineau neapărat de agricultură. Totul a fost foarte bine până s-au format alianțe între dânșii și suntem priviți ca niște oameni care vor să facă rău. Doamne ferește! Nu mai am ce să vorbesc, uitați, au venit să ne pună muzică, să...”

Dănuț Andruș, fermier: „Face parte din mafia bolnavă a sistemului, din mafia bolnavă a sistemului, care vrea să ne dezbine...”.

La rândul lor, protestatarii din stradă s-au delimitat de reprezentanții asociațiilor care au mers să negocieze în numele lor.

După opt zile în stradă, fermierii și transportatorii rămân de poziții. Ei au spus, încă de la început, că nu se vor opri până când revendicările nu le vor fi îndeplinite de către guvernanți.

Situația este tensionată și în Vama Siret, unde tractoarele blochează de zile întregi intrarea camioanelor cu cereale din Ucraina.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE