Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Arantxa Sanchez Vicario, condamnată la închisoare. Fostul lider mondial al tenisului feminin e acuzat de fraudă

Un tribunal din Barcelona a condamnat-o pe Arantxa Sanchez Vicario la doi ani de închisoare cu suspendare. Fostul lider al tenisului mondial feminin este acuzat de fraudă, alături de fostul ei soț, Josep Santacana și alte trei persoane.

Arantxa Sanchez Vicario, condamnată la închisoare

Ajunsă la 52 de ani, Arantxa Sanchez Vicario și ceilalți inculpați ar fi ascuns diverse bunuri pentru a evita plata unei datorii de 7,6 milioane de euro către Banque Luxembourg, inclusiv dobânzile aferente.

Acuzația se numește sechestru de bunuri, iar cei doi foști soți sunt obligați și la achitarea unei amenzi de 5,2 milioane de euro, pentru frauda pe care ar fi adus-o Fiscului, plus plata unei despăgubiri de 6,6 milioane de euro către banca respectivă.

În septembrie 2023, Arantxa Sanchez Vicario a declarat în fața instanței că i-a plătit băncii deja 1,9 milioane de euro și s-a angajat să achite, din veniturile sale ulterioare, și restul despăgubirilor.

Ea a primit o pedeapsă cu suspendare pentru că a colaborat cu organele judiciare și cu Fiscul. Având în vedere că pedeapsa este cu suspendare, fosta mare jucătoare de tenis nu va merge la închisoare, cu condiția de a nu comite alte infracțiuni în interval de doi ani.

Arantxa Sanchez Vicario și afaceristul Josep Santacana au divorțat în 2019, după ce se căsătoriseră în 2008. El a fost condamnat la trei ani și trei luni de închisoare cu executare, după cum a precizat tribunalul respectiv, citat de Reuters, pentru că ar fi pus la cale un plan pentru a evita acele plăți.

Arantxa a spus că el era cel care se ocupa de banii ei și ai familiei, în general. Instanța a precizat că, deși Arantza nu ar avea cunoștințele financiare necesare pentru a efectua acele operațiuni, "evident că avea cunoştinţă deplină de ceea ce se făcea cu activele sale şi beneficia de ele, fiind pe deplin conştientă de datoria pe care o avea faţă de Banque de Luxembourg".

Arantxa Sanchez Vicario, primul lider WTA din tenisul spaniol feminin

Arantxa Sanchez Vicario a fost prima jucătoare din Spania care a ajuns lider mondial. Ea a fost pe primul loc WTA atât în clasamentul de simplu, cât și la dublu.

În cariera sa, Arantxa a câștigat 14 titluri de Grand Slam: patru la simplu (trei la Roland Garros și unul la US Open), șase la dublu (trei la Australian Open, unul la Wimbledon și două la US Open) și patru la dublu mixt (unul la Australian Open, două la Roland Garros și unul la US Open).

Ea a câștigat și patru medalii olimpice și cinci titluri în Fed Cup, sub culorile Spaniei. Arantxa Sanchez Vicario deține recordul de meciuri în Fed Cup, 72. S-a retras din activitate în 2002 și s-a ocupat ulterior de antrenorat.

  • În cariera sa, Arantxa a câștigat aproape 17 milioane de dolari, doar din premiile din tenis, conform Forbes.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE