Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Criza Blue Air | Aproape 100 de români vor fi repatriați de Tarom, din Larnaka

Publicat de: Mirabela Vasile

O nouă cursă specială Tarom urmează să decoleze spre Larnaka (Cipru) în această seară, în jurul orei locale 21:30. Aeronava o să repatrieze a 97 de cetăţeni români afectaţi de suspendarea zborurilor Blue Air.

Pasagerii sunt cei care s-au înscris până acum pe liste, a anunţat joi ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, aeronava TAROM are o capacitate de 116 locuri, ceea ce face posibilă îmbarcarea unui număr suplimentar de pasageri, în cazul în care există şi alte solicitări din partea unor persoane care au fost afectate de anularea curselor Blue Air.

"TAROM a trimis aseară o cursă aviatică specială la Tel Aviv (Israel) şi în această seară trimite o altă cursă spre Heraklion (Grecia) pentru aducerea în România a cetăţenilor români în condiţii de siguranţă. Mulţumim echipajelor TAROM pentru răspunsul foarte prompt şi pentru asumarea acestor misiuni speciale!", a mai notat şeful de la Transporturi.

Executivul a aprobat alocarea sumei de 5 milioane de lei din fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului pentru suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor în vederea aducerii românilor blocaţi pe aeroporturi din străinătate ca urmare a anulării zborurilor de către compania Blue Air, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Anterior, premierul Nicolae Ciucă a declarat că 2.098 de cetăţeni români au apelat la serviciile consulare pentru a fi aduşi în ţară.

Blue Air Aviation a anunţat marţi că suspendă până luni, 12 septembrie, toate cursele programate a pleca de pe aeroporturile din România, din cauza popririi tuturor conturilor companiei de către Ministerul Mediului, care pune compania în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE