Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum să economisești bani eficient. Aplicațiile care vă pot ajuta să vă gestionați mai bine finanțele

Pe măsură ce inflația ridicată își pune amprenta și stoarce bugetele gospodăriilor, mulți oameni apelează la aplicații de gestionare a banilor pentru a-și supraveghea îndeaproape finanțele.

O viziune mai clară asupra cheltuielilor voastre vă va ajuta să reduceți cheltuielile neesențiale. Deși este o provocare să reduceți chiria pe care o plătiți, aveți mai mult control asupra a cât cheltuiți pentru a lua masa, filme sau abonamente despre care este posibil să fi uitat.

„A crede că poți păstra aceleași obiceiuri atunci când prețurile cresc atât de mult este în cel mai bun caz naiv și în cel mai rău caz „sinucidere” financiară, pentru că economiile tale vor avea de suferit”, spune Paula Cay, care a scris o carte în limba franceză despre cum să gestionezi fără efort un buget.

Încercarea de a menține o plasă de siguranță financiară ar trebui să fie o prioritate, deoarece inflația va face cheltuielile neprevăzute mai costisitoare, a declarat ea pentru Euronews Next.

Cu toate acestea, nu este nevoie să vă verificați zilnic cheltuielile.

„I-aș sfătui pe cei cu venituri modeste să-și revizuiască bugetul o dată pe trimestru, iar pe cei mai înstăriți să-l revizuiască de două ori pe an pentru a face ajustări dacă este necesar”, a adăugat Cay.

Deci, care sunt cele mai populare aplicații de gestionare a banilor? Iată câteva sfaturi.

Utilizarea aplicației bancare personale

Cel mai simplu instrument pentru a urmări bugetul vostru poate fi unul pe care îl aveți deja - dar poate nu îl folosiți pe deplin.

Multe bănci au un serviciu care vă permite să vă vizualizați cheltuielile aproape în timp real, deoarece datele sunt direct legate de mijloacele voastre de plată.

Un alt avantaj este că puteți utiliza cu ușurință aceeași aplicație bancară pentru a transfera bani într-un cont de economii. Cu toate acestea, această opțiune nu va fi suficientă dacă conturile și mijloacele de plată sunt repartizate între diferite bănci.

Cele mai bune aplicații pentru a vă urmări finanțele: Emma sau Money Dashboard

Ambele au primit aprobarea Financial Conduct Authority (FCA), iar Money Dashboard a primit premiul pentru „Cea mai bună aplicație de finanțare personală” doi ani la rând. Au interfețe ușor de utilizat, care vă pot oferi o imagine de ansamblu cuprinzătoare asupra cheltuielilor voastre, deoarece acopera câteva sute de bănci.

Ambele aplicații vă permit să vă analizați cheltuielile pe categorii și să vă oferă instrumente de bugetare, cum ar fi vizualizarea plăților viitoare sau stabilirea obiectivelor bugetare.

În timp ce Money Dashboard este complet gratuit, Emma se bazează pe un model freemium (un plan de bază gratuit cu opțiuni plătite). Dar Emma este singura aplicație care oferă o opțiune de rambursare, adică reduceri la magazinele partenere dacă optați pentru abonamentul premium.

Cea mai bună aplicație pentru a călători: Revolut sau Monzo

Mai mult decât aplicații de urmărire a bugetului, acestea sunt neobanci. Acestea vă permit să vizualizați datele din mai multe conturi bancare într-un singur loc, să vă sortați cheltuielile pe categorii, dar și să transferați bani, să obțineți un card bancar gratuit și să faceți transferuri.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale unei neobanci este capacitatea de a plati in diferite valute și țări fără comisioane. De asemenea, vă permite să urmăriți cheltuielile voastre chiar și atunci când călătoriți, când ați putea fi tentat să cheltuiți generos.

Cea mai bună aplicație pentru fonduri comune: Tricount

Fie că este vorba de a sărbători cu prietenii, de un cadou comun sau doar de a trăi în cuplu, cheltuirea banilor împreună poate deveni cu ușurință o bătaie de cap financiară.

Există și o aplicație pentru asta: Tricount, care contabilizează cheltuielile grupului tău.

Iată cum funcționează: oamenii introduc ceea ce au contribuit, iar Tricount calculează soldul pentru fiecare participant și găsește cea mai bună modalitate de a se stabili.

Gata cu calculele lungi și neglijențe, Tricount îi arată utilizatorului cine datorează cât de mult cui.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE