Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum să obțineți cel mai bun raport calitate-preț atunci când rezervați o vacanță în 2023

Noul an ne face pe toți să ne gândim la planurile noastre pentru următoarele 12 luni. Mulți vor începe anul prin a rezerva vacanțe pentru 2023.

Criza costului vieții înseamnă că toți căutăm să obținem cât mai multe beneficii pentru banii noștri. Bugetele mai restrânse schimbă modul în care călătorim, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunțăm la vacanțe.

Iată care sunt cele mai bune modalități de a economisi atunci când vă rezervați o vacanță pentru 2023, conform Euronews Travel.

Rezervați-vă zborul în avans

Una dintre cele mai bune modalități de a economisi ar putea fi setarea alertelor care vă vor anunța atunci când prețul zborului scade, potrivit motorului de căutare a călătoriilor Kayak.

De asemenea, merită să vă planificați din timp. Numărul de zile în care trebuie să vă rezervați în avans variază în funcție de destinație. Dacă călătoriți în Bangkok, Thailanda, de exemplu, cea mai bună săptămână pentru a pleca este cea din 24 aprilie. Cele mai mari economii se obțin dacă vă rezervați călătoria cu 29 de zile înainte. Călătorind într-o zi de miercuri ați putea economisi, de asemenea, bani.

Dacă vă rezervați o vacanță la New York, însă, s-ar putea să fie nevoie să vă cumpărați biletele cu 63 de zile înainte de zbor și să călătoriți într-o zi de marți pentru a găsi cele mai bune oferte.

În general, Kayak a constatat că marțea și miercurea sunt cele mai bune zile pentru a pleca pentru a economisi cei mai mulți bani.

Căutați destinațiile unde cazarea, mâncare și activitățile sunt ieftine

Dacă călătoriți cu un buget limitat, trebuie să vă asigurați că obțineți cel mai bun raport calitate-preț pentru banii dumneavoastră.

Asta ar putea însemna să luați în considerare destinații pe care nu le-ați mai explorat până acum. Merită să comparați câteva opțiuni alternative pentru a afla unde cazarea, mâncarea la restaurant și activitățile costă cel mai puțin.

Site-ul de planificare a călătoriilor Omio a analizat unele dintre cele mai ieftine orașe din Europa în ceea ce privește factori precum activitățile, mâncarea și transportul public.

Din 100 de destinații, Granada, din Spania, a ieșit pe primul loc, cu 112 activități gratuite, inclusiv cel mai mare simbol al orașului, Alhambra. Berea costă puțin peste 2 euro, iar cina pentru două persoane costă aproximativ 44 de euro.

Bruges, în Belgia, și, poate surprinzător, Veneția, în Italia, s-au clasat imediat după Granada pe lista orașelor europene ieftine.

Alegeți călătoriile în afara sezonului pentru a economisi bani

Știm cu toții că a călători în plin sezon poate fi costisitor. Așadar, dacă doriți să vizitați destinații de top mult mai ieftin, încercați să faceți rezervări în afara sezonului.

Dacă aveți o mare flexibilitate în ceea ce privește datele de vacanță - și nu sunteți constrâns de vacanțele școlare - atunci alegerea de a călători atunci când alții nu călătoresc ar putea face ca banii dvs. să meargă mai departe. În general, prețurile sunt mai mici în lunile martie, aprilie, septembrie și octombrie.

Reduceți costurile cu escale și călătorii cu trenul

Sondajul anual de călătorie realizat de Booking.com a arătat, de asemenea, că mai mult de jumătate dintre oameni vor alege un traseu mai lung în călătoriile în străinătate pentru a economisi bani.

Zborurile cu escală sunt, în general, mai ieftine decât cele fără escală și, dacă escala este suficient de lungă, v-ar putea oferi suficient timp pentru a explora un oraș în plus.

Având în vedere că prețul zborurilor este în creștere, de ce nu luați în considerare forme alternative de transport, cum ar fi trenurile? De fapt, pe unele rute, ar putea dura mai puțin timp.

Iar dacă vă îndreptați spre o stațiune cu preocupări ecologice, cum ar fi Morzine, în Alpii francezi, ați putea chiar obține o reducere la unele servicii ca recompensă pentru că ați luat trenul în loc de avion.

Călătoriți cu puține bagaje

Încercarea de a economisi bani înseamnă adesea să călătoriți cu o companie aeriană de buget. Dar cu toții am experimentat costurile suplimentare care vin odată cu adăugarea de valize mari la rezervare.

Zborurile ieftine sunt tentante, dar adesea includ în preț doar bagajul de mână - unele doar o geantă sub scaun. Acest lucru vă poate afecta cu adevărat bugetul dacă bagajele supradimensionate trebuie să fie înregistrate atunci când ajungeți la aeroport.

Să împachetezi eficient nu înseamnă că trebuie să renunți la tot. Urmați câteva dintre sfaturile noastre despre cum să vă încapă tot ce aveți nevoie pentru o săptămână întreagă de călătorie în cel mai mic spațiu posibil - și să economisiți bani în același timp.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE