Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

ANM: Vin ploi și descărcări electrice în următoarea perioadă. Temperaturile vor scădea și la -1 grade Celsius

Publicat de: Euronews

Scad temperaturile în nordul, vestul și centrul țării. Meteorologii anunță ploi și minime de până la -1 grad Celsius.

Totuși până la avertizare, temperaturile rămân prietenoase și neobișnuite pentru această perioadă.

”De mâine, înorările se vor extinde dinspre regiunile vestice și va ploua în mare parte din țară, mai puțin în partea de sud-est unde o să fie ceva mai ferit de această dată.

Izolat, vom avea parte și de descărcări electrice. Începutul de noiembrie va aduce valori termice în scădere în majoritatea zonelor cu maxime termice între 11 și 25 de grade și minime între 2 și 12 grade, firește cu valori mai mici în partea de est a Transilvaniei.

În perioada următoare, regimul termic va avea valori peste cele specifice perioadei.”, a declarat meteorologul Raul Ilea, pentru Euronews România.

Prognoza meteo pe patru săptămâni

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pe întreg teritoriul României, în următoarele patru săptămâni, iar precipitaţiile vor fi apropiate de limitele lunare, cu anumite excepţii în unele zone şi perioade, când vor fi excedentare, potrivit prognozei emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), pentru perioada 30 octombrie - 27 noiembrie 2023.

Astfel, în săptămâna 30 octombrie - 6 noiembrie 2023, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în toată ţara, dar mai ales în regiunile vestice şi sud-estice, iar regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice şi nord-vestice, deficitar în sudul şi sud-estul teritoriului, în timp ce în rest cantităţile de precipitaţii se vor situa în limite normale pentru această săptămână.

În săptămâna 6 - 13 noiembrie 2023, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sud-estice şi estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a ţării, cu precădere în vest, nord-vest şi local în centru, exceptând regiunile sudice, unde cantităţile de precipitaţii se vor situa în limite normale pentru această săptămână.

Toate detaliile, în linkul de mai jos.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE