Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

ANM: Ploi torențiale și rafale de vânt, până miercuri seara. Cum va fi vremea în București

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Meteorologii au anunțat ploi torențiale, pe alocuri cu descărcări electrice, căderi de grindină și rafale de vânt, în mare parte din țară, începând de luni după-amiază, până miercuri noapte.

Intervalul de valabilitate a avertizării meteo: luni, 24 aprilie, ora 16 – miercuri, 26 aprilie, ora 22.

”În intervalul menționat vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată: în seara zilei de luni și în noaptea de luni spre marți (24/25 aprilie) în jumătatea de vest a teritoriului, pe parcursul zilei de marți în mare parte din țară, iar miercuri îndeosebi în sud și est.

Instabilitatea se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, pe alocuri descărcări electrice și izolat căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 15-25 l/mp, iar mai ales în zonele de munte, pe arii restrânse de peste 30-40 l/mp.

Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45-55 km/h. În zona montană înaltă, mai ales pe parcursul zilei de miercuri, rafalele vor depăși 70-80 km/h și vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Astfel de fenomene vor fi în după-amiaza zilei de luni, pe arii restrânse în jumătatea de nord a Moldovei, precum și în zonele de deal și de munte”, potrivit ANM.

Vremea în București

În București, în intervalul 24.04.2023 ora 16:00 - 26.04.2023 ora 22:00, cerul va prezenta înnorări temporar accentuate și mai ales în timpul după-amiezilor de marți și miercuri (25 și 26 aprilie) vor fi averse însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperatura maximă de luni va fi de 21-22 de grade, apoi valorile termice vor fi în scădere treptată, astfel că miercuri se vor înregistra 15-16 grade.

Temperaturile minime vor fi de 7-10 grade, transmite Administrația Națională de Meteorologie.

Distribuie

Taguri