Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Meteorologii anunță ninsori la sfârșit de săptămână. Zăpada va avea și 30 de cm în unele zone

Ninsorile abundente ajung și în România la sfârșit de săptămână: zăpada va avea 30 de cm în unele zone. Administrația Națională de Meteorologie anunță că va ninge și în București.

Un ciclon mediteraneean a început să se formeze și va afecta zona de sud, est și sud-est a României începând de joi noaptea.

Ploi sau ninsori slabe în Capitală

„Este o probabilitate ridicată de a apărea ninsori și în Capitală. Pe parcursul zilei de mâine, vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță sau ninsoare, în general, în zonele extracarpatice, în sudul și estul României, apoi treptat, pe timpul nopții, ele vor cuprinde cea mai mare parte a țării și se vor transforma, în anumite zone vor fi ploi și lapoviță, este posibil să se formeze polei.

Atenție! În Muntenia, Moldova și Transilvania, probabilitatea de formare a poleiului, mâine-seară, este ridicată, vor fi și intensificări ale vântului mai cu seamă în zonele sudice, unde la rafală viteza vântului va putea atinge 50-60 de km/h.

La munte, în deosebi în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură se va putea așterne un nou strat de zăpadă.

În ceea ce privește Capitala, pentru joi, vor fi temperaturi de 1-2 grade cu vânt și în București cu o viteză de 45-50 de km/h și cu precipitații sub formă de ploaie sau cu fulguieli, dar oricum, vorbim de precipitații slabe.

În zilele următoare vorbim de o iarnă autentică. Astfel, temperaturile vor ajunge aproape de norme și cu ninsori. Dacă acestea vor fi periculoase, ANM va trimite mesaje de informare și de avertizare”, a declarat meteorologul ANM Iulia Bărbulescu la Euronews România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE