Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Animatorii, afectați și ei de noua lege a pensiilor: "La 65 de ani, cine ar putea oare să țină sub control copiii"

Conform Ministrului Muncii, România, prin PNRR, nu mai încurajează pensionarea anticipată. Iar noua lege a pensiilor va afecta mai multe categorii. Până și animatorii vor avea de suferit.

În direct la Euronews România, animatoarea Elena Gherghescu a explicat că pensionarea anticipată nu ar mai fi posibilă, ceea ce o afectează în mod direct.

Legea pensiilor îi afectează și pe animatori

Elena Gherghescu, animator: "Ca animator, nu prea te poți pensiona la 65 de ani, adică este o meserie pe care o poți face când ești tânăr, în principiu. La 65 de ani, cine ar putea oare să țină sub control copiii, să aibă foarte multă energie și răbadare cu ei? Eu, la 65 de ani, nu cred că voi mai putea face această meserie și să fiu încontinuu cu zâmbetul pe buze.

Încă nu am discutat (n.r.: cu liderii de sindicat), pentru mine este un subiect destul de nou, dar sunt sigură că și ceilalți colegi ai mei sunt de aceeași părere, nimeni nu cred că poate face față acestei meserii. O să am asta în vedere și poate putem să facem ceva, să ne unim și să schimbăm ceva. Mi se pare ceva greu de făcut la bătrânețe. Din câte am înțeles, vârsta de pensionare, până acum, era 45 de ani, o vârstă destul de ok, nu văd în regulă să ne-o prelungim până la 65 de ani."

Ambulanțierii, salvamontiștii, silvicultorii și alte categorii nu se vor mai putea pensiona anticipat. Ca protest la noua lege a pensiilor, cinci lideri sindicali de la serviciul de ambulanță au anunțat că intră în greva foamei.

După o mulțime de discuții și controverse, legea pensiilor a primit raport de adoptare în Comisia pentru muncă din Camera Deputaților, ca for decizional, însă au existat mai multe amendamente.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE