Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Angel Tîlvăr: Armata României implementează cel mai ambițios program de modernizare din istoria sa

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a declarat sâmbătă că Armata României implementează cel mai ambițios program de modernizare din istoria sa. Alocarea a 2,5% din PIB pentru echipamente militare permite accelerarea unor programe esențiale, menite să îmbunătățească capacitatea de acțiune a forțelor armate, potrivit Agerpres.

Accelerarea unor programe pentru modernizare

Acesta a participat, alături de premierul Marcel Ciolacu, sâmbătă, la Buzău, la ceremonia militară şi religioasă organizată cu prilejul inaugurării „Galeriei Eroilor Aerului” şi a Monumentului Cercetaşilor Paraşutişti şi Paraşutiştilor Militari ai Armatei Române.

„După multe decenii de pace şi linişte, Europa se confruntă, din păcate, din nou, cu realitatea dură a războiului. De mai bine de doi şi jumătate, nu departe de graniţele noastre Ucraina este supusă unei agresiuni militare ilegale şi fără nicio justificare. Experienţa dramatică a Ucrainei ne arată că apărarea începe, în primul rând, de acasă. De aceea, Armata României desfăşoară cel mai ambiţios program de modernizare din istoria sa.

Investiţiile pornite în baza unui nivel predictibil de finanţare stabilit la 2% din PIB încep să producă efecte vizibile. De anul trecut, Guvernul României a crescut acest nivel la 2,5% din PIB, ceea ce permite accelerarea unor programe esenţiale pentru ridicarea capacităţii de acţiune a Armatei noastre”, a spus Tîlvăr.

În acelaşi timp, el a punctat că Ministerul Apărării Naţionale, cu sprijinul Guvernului, este determinat să gândească cele mai potrivite programe care să sporească motivarea şi să ridice nivelul condiţiilor de muncă şi viaţă pentru cea mai importantă resursă - cea umană.

„Armata României, pe care ne-o dorim cât mai capabilă şi mai puternică, are nevoie nu doar de investiţii în înzestrarea cu tehnologie de ultimă generaţie, dar şi de generaţii de ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi profesionişti”, a arătat Tîlvăr.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE