Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Angajații din sistemul feroviar sunt în grevă, în Grecia, după accidentul de marți. MAE: Un român, printre dispăruți

Trenurile și metroul din Atena nu vor ieși pe linii nici astăzi. Este a doua zi de grevă în Grecia. Sindicatele susțin că toate guvernele din ultima perioadă se fac vinovate de accidentul de marți noaptea, când două trenuri s-au izbit frontal.

Mii de oameni protestează de două zile în marile orașe din Grecia. Angajații din sistemul feroviar sunt nemulțumiți de faptul că toată vina a fost aruncată asupra unui singur om, șeful de gară din orașul Larissa.

Markos Bekris, reprezentantul unui sindicat: Guvernele actuale și anterioare împărtășesc responsabilitatea. Autoritățile au ignorat solicitările angajaților care săptămânal, zilnic, își exprimau preocupări legate de probleme de sănătate și siguranță, de posibilitatea unui accident grav.

Aproape 60 de oameni sunt încă dați dispăruți

Rudele lor așteaptă cu disperare un răspuns de la autorități, dar de fiecare dată sunt rugați să mai aștepte. Acest bărbat și-a pierdut tatăl și fratele, dar nu știe când îi va putea înmormânta.

Bărbat: „Am tot sunat la compania feroviară, de patru ori mi s-a notat undeva numele și tot nu am mai fost sunat înapoi. Apropiații mei au murit, mi-am pierdut fratele și tatăl. Poate cineva să-mi spună mâine că un astfel de accident nu se va mai întâmpla în 2023? Este posibil așa ceva?

Cu toții așteptăm să ni se spună ce s-a întâmplat cu rudele noastre. Fratele meu era în primele vagoane. Nu știu dacă vom recupera cadavrul lui.”

MAE: Printre cei dați dispăruți după accidentul feroviar este și un cetățean român

Printre cei dați dispăruți după accidentul feroviar este și un cetățean român, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe de la București. Bărbatul s-ar fi putut afla în trenul implicat în accident.

Autoritățile au verificat listele decedaților și spitalele în care au ajuns victimele accidentului feroviar, iar informația nu a fost confirmată deocamdată.

„În continuarea precizărilor transmise la data de 1 martie 2023 în legătură cu accidentul feroviar produs în Republica Elenă, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că, în cursul aceleiași zile, Consulatul General al României la Salonic a fost notificat, prin intermediul telefonului de urgență, de către o persoană din comunitatea românească din Republica Elenă, cu privire la posibila dispariție a unui cetățean român, despre care se presupune că ar fi una dintre victimele  accidentului feroviar produs în dimineața zilei de 1 martie 2023, în localitatea Tempe. Ulterior, în cursul aceleiași zile, reprezentanții oficiului consular au intrat în contact și cu membrii de familie ai persoanei în cauză”, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE