Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

ANAF anunță controale la marii contribuabili

ANAF anunță că va face controale în cazul a 10% din marii contribuabili din România, până la sfârșitul anului. Declarația a fost făcută în urmă cu puțin timp la Euronews România de președintele instituției, Lucian Heiuș.

Președintele ANAF: ”Ponderea nerealizării programului de încasări cea mai mare se găsește la marii contribuabili, având o pondere de 50% din total încasări. Pe de altă parte, în cazul marilor contribuabili, gradul de conformare voluntară la declarare și plată este de cam 93%”.

Lucian Heiuș a anunțat verificarea a 325 de mari companii din România.

”Eu încerc să direcționez, pe lângă inspectorii pe care îi avem la Direcția de Mari Contribuabili și inspectori din țară care să meargă și să verificăm acești mari contribuabili. Nu vă ascund că unul dintre obiectivele mele este ca până la sfârșitul anului să controlam peste 10% din marii contribuabili, vreo 325 companii mari să fie verificate de către noi.

Dacă în România s-ar încasa toate impozitele și taxele, la nivelul pe care îl avem astăzi, nu am putea depăși 36% din PIB venituri fiscale. Deci, dacă maxim este 36%, un 27% cred că este un scor rezonabil și nu putem să-l comparăm cu acel 40% din PIB raportat la alte state”, spune președintele ANAF.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE