Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Amenzile de circulație nu vor crește de la 1 iulie. Ciolacu: “Punctul de amendă va fi înghețat”

Amenzile de circulație nu vor crește de la 1 iulie, chiar dacă Guvernul a decis majorarea salariului minim pe economie la 3.700 de lei brut. Punctul de amendă are acum o valoare de 165 de lei, adică echivalentul a 5% din salariul minim brut. Ar fi trebui să ajungă la 185 de lei, însă Guvernul a decis să nu-l majoreze.

”Punctul de amendă va fi înghețat”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

De altfel, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a anunțat că săptămâna viitoare ar urma să fie aprobată hotărârea privind creșterea salariului minim pe economie la 3.700 de lei. De asemenea, va fi majorată de la 200 la 300 de lei, facilitatea de netaxare din salariul minim brut.

Punctul de amendă va fi înghețat de la 1 iulie

Guvernanții au decis punctul de amendă la 5% din salariul minim brut pe țară. Punctul de amendă are o valoare de 165 de lei.

Iată câteva exemple:

În cazul în care un șofer este prins în trafic fără centura de siguranţă, el este sancționat cu trei puncte de amendă, adică 495 de lei.

Cât despre folosirea telefonului mobil în timpul condusului, șoferii primesc între 4 și 8 puncte de amendă. Sancțiunea maximă ajunge până la 1.320 de lei.

Pentru cine încalcă regulile de circulație și depășește viteza cu peste 50 km/h, amenda ar fi până la 3.300 lei, pentru 20 de puncte amendă.

Amenzi mai mari vor fi și pentru pietonii care fac greșeli în trafic. De pildă, dacă o persoană traversează printr-un loc nepermis primește o amendă ce poate ajunge până la 495 de lei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE