Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Amenințare cu bombă la bordul unui avion pe Aeroportul Otopeni

Un avion care zbura pe ruta Istanbul - Dusseldorf a aterizat de urgență, luni, pe Aeroportul Otopeni, după ce a fost înregistrată o ameninţare cu bombă. Pasagerii aeronavei au fost evacuați, iar la fața locului a intervenit o echipă de pirotehniști a Serviciului Român de Informații.

17/07/2023 , 21:46

Alerta cu bombă a fost una falsă

Serviciul Român de Informații a fost anunțat în jurul orei 17:40. După aproximativ patru ore, timp în care au fost făcute verificări amănunțite, SRI a anunțat că alerta cu bombă a fost falsă.

Știrea inițială:

Reprezentanții SRI au precizat că echipa pirotehnică ”implementează procedurile specifice: pasagerii sunt debarcaţi, controlaţi, duşi într-o zonă sigură”.

”Urmează controlul pirotehnic al tuturor bagajelor, ca ulterior să fie controlată din punct de vedere pirotehnic şi aeronava”, a precizat SRI, conform Agerpres.

Aeronava plecase din Istanbul cu destinația Dusseldorf.

”Amenințarea a fost transmisă din Turcia către turnul de control (Romatsa). Turnul a contactat pilotul (care a decis sa aterizeze de urgență pe Otopeni)”, au precizat reprezentanții SRI.

La bordul avionului sunt 184 de pasageri adulți, cinci copii și șapte membri ai echipajului.

”Procedura de verificare este in curs (...) În acest moment, toți pasagerii sunt in afara oricarui pericol”, a mai precizat sursa citată.

Reacția conducerii Aeroportului Otopeni

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB), ce gestionează și Aeroportul Internațional Henri Coandă București (Otopeni), au precizat că traficul aerian nu a fost afectat din cauza incidentului.

”Astăzi, luni, 17 iulie, o aeronavă Airbus 321neo, aparținând companiei Pegasus Airlines, care efectua cursa Istanbul – Dusseldorf, a aterizat de urgență pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București, la ora 17.54.

În prezent, instituțiile abilitate aplică măsurile specifice pentru astfel de situații. Traficul aerian pe aeroport nu a fost afectat, se decolează și se aterizează în siguranță”, se arată într-un comunicat al CNAB.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE