Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ambasadorul britanic, pentru Euronews: Înmormântarea propriu-zisă a Reginei va fi una privată

Înmormântarea Reginei va fi probabil cea mai mare adunare de lideri ai lumii într-un singur loc, a declarat în exclusivitate pentru Euronews România, Andrew Noble, ambasadorul Marii Britanii în România.

Reporter: Ați putea să ne dați mai multe detalii despre ritualurile și tradițiile pe care le vom vedea în timpul înmormântării, luni?

Andrew Noble: Înmormântarea propriu-zisă a Majestății Sale la Capela Sf. George din Windsor va fi una privată, doar pentru familie. Ceremonia de înmormântare va fi asemănătoare cu alte ceremonii pe care le-am văzut. Conform tradiției Bisericii Anglicane, vor participa mai multe persoane. Congregația va cânta și va lua parte și la rugăciuni. Va fi o slujbă susținută de Arhiepiscopul de Canterbury, care este Șeful Comuniunii Anglicane.

Reporter: Sute de lideri ai lumii vor fi prezenți la înmormântare, chiar și președintele nostru, Klaus Iohannis. Există un protocol special?

Andrew Noble: Înmormântarea și ceremonia în sine și evenimentele care vor avea loc vor reprezenta probabil cea mai mare adunare de lideri ai lumii într-un singur loc. Și colegii mei de la Ministerul de Externe și restul membrilor din guvern au lucrat extrem de mult să organizeze totul pentru noi. Pentru că și noi vom urmări fiecare eveniment la televizor. Dar de asemenea, pentru toți cei care se vor afla la Westminster Abbey sau pe ruta respectivă, este un eveniment potrivit pentru a comemora Regina. Așa că toate aranjamentele au fost pregătite în detaliu. Este foarte complex. Trebuie să duci foarte mulți oameni importanți din punctul A în punctul B într-un timp foarte scurt. Așa că s-au axat pe autobuze ca modalitate de transport. Nu e nimic nou pentru noi. La COP 26 în Glasgow, anul trecut, liderii lumii s-au deplasat cu autobuzul. Regretatul Duce de Edinburgh chiar a insistat să folosim autobuzul și a spus că dacă el și Regina erau pregătiți să se deplaseze cu autobuzul, atunci de ce nu ar veni și alții ca ei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE