Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alocațiile copiilor din România, de cinci ori mai mici decât cele din Germania

Publicat de: Euronews

Alocațiile pentru copii cresc la 250 de euro în Germania, începând din ianuarie 2023. Aceasta este cea mai mare sumă acordată părinților prin decizia Guvernului federal de la Berlin. Și în România, Coaliția are în plan creșterea alocațiilor copiilor, tot din prima lună a anului viitor, doar că suma la care vor ajunge acestea va fi de cinci ori mai mică față de ce oferă statul german. La noi, vorbim despre echivalentul a puțin peste 50 de euro dați de stat fiecărui copil cu vârsta de peste doi ani.

Nu mai puțin de 16,8 milioane de copii primesc alocații de la statul german în prezent. Guvernul de la Berlin a anunțat că din ianuarie 2023 va aplica cea mai mare creștere a alocațiilor din istoria țării.

Astfel, părinții din Germania vor primi 250 de euro pe lună pentru fiecare copil, dacă nu au mai mult de patru. Pentru primii doi, plata lunară va crește de la 219 euro, iar pentru al treilea de la 225 euro. Plățile Kindergeld pentru al patrulea copil și pentru următorii sunt deja de 250 de euro.

Și în România, Coaliția de guvernare plănuiește să majoreze alocațiile copiilor, de la 1 ianuarie 2023, cu 5,1%. Astfel, suma ar urma să urce la 255 de lei pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani și la 630, pentru cei de până în 2 ani.

Majorarea care ar urma să fie aplicată la noi ar însemna practic între 12 lei și 30 de lei dați în plus copiilor. Comparativ, am putea vorbi despre o majorare a alocațiilor între 2,5 și 6 euro în România, și de peste 30 de euro în Germania. Cum în această țară trăiesc aproximativ 850.00 de cetățeni români, de sumele care vor fi date în plus de guvernul federal de la Berlin vor beneficia și mulți copii români.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE