Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alin Tișe vrea ca PNL să iasă din coaliție. ”Guvernarea nu ține cont de prioritățile liberale. Partidul gândește cu mintea altora”

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a declarat că PNL ar trebui să iasă din coaliția cu PSD în măsura în care ”guvernarea nu ține cont de prioritățile liberale”. Vicepreședintele PNL este de părere că prin creșterea fiscalității va fi afectat electoratul liberal și ”condamnă România la o criză profundă și recesiune”.

PNL trebuie să iasă de la guvernare în măsura în care guvernarea nu ţine cont de priorităţile liberale şi măreşte fiscalitatea, susţine preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

”Oricum le-ai ordona, Guvernul este bipartid!

Guvernarea trebuie să se abțină de la măsuri care lovesc direct în electoratul unuia sau altuia dintre partide. Creșterea fiscalității lovește direct în electoratul PNL. Și condamnă România la o criză profundă și recesiune”, a scris Alin Tișe, pe Facebook.

Vicepreședintele PNL a evidențiat că ”susținerea economiei reale presupune susținerea mediului de afaceri și nicidecum fiscalitatea crescută”.

”Asta echivalează practic cu scoaterea PNL de la guvernare!

PNL trebuie să iasă de la guvernare în măsura în care guvernarea nu ține cont de prioritățile liberale și mărește fiscalitatea.

Nu, nu am discutat în partid asta. Este ceea ce gândesc și ce aș face eu, dar partidul gândește cu mintea altora”, a mai precizat Tișe.

În schimb, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, marţi, că nu s-a pus problema ca Marcel Ciolacu să negocieze cu mandatul de premier pe masă.

"Nu s-a pus niciodată problema ca PNL să nu-şi asume aceste măsuri. Şi în momentul de faţă, dincolo de principiile pe care noi le-am discutat şi le-am prezentat de fiecare dată, nu s-a schimbat absolut nimic, decât elementele, detaliile tehnice pe care le primim de la interlocutori, care se aşează fiecare, acolo, în pătrăţica sa, astfel încât să avem o decizie foarte bună", a afirmat Ciucă.

Reacția liderilor PNL vine în contextul în care Marcel Ciolacu, președintele PSD, a afirmat că nu are ”nimic împotriva” declanșării alegerilor anticipate și ia în calcul inclusiv căderea Guvernului ”în cazul în care partenerul de coaliție încearcă să nu își asume” măsurile fiscale prin care să crească veniturile la buget. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE