Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alegeri legislative în Israel. Benjamin Netanyahu: Suntem aproape de o mare victorie

Benjamin Netanyahu a declarat că "Suntem aproape de o mare victorie", după alegerile legislative în care Likud, formațiunea de dreapta al cărei lider este, a obținut cel mai mare număr de locuri în Knesset, potrivit estimărilor.

Benjamin Netanyahu este cel mai longeviv premier din istoria Israelului și, potrivit rezultatelor alegerilor de marți, alături de aliații săi religioși de extremă-dreapta, are cele mai mari șanse de a reveni la conducerea Executivului din Israel.

"Am experienţa, am făcut alegeri, trebuie să aşteptăm rezultatele finale, dar drumul nostru, cel al Likudului, s-a dovedit a fi cel corect, suntem aproape de o mare victorie", s-a adresat Netanyahu susţinătorilor său care s-au adunat la Ierusalim.

"Nu ştim încă rezultatele, dar dacă rezultatele sunt ca cele ale sondajelor din aceasta seară, voi forma un guvern naţional pentru toţi cetăţenii Israelului", a adăugat Netanyahu.

Judecat pentru corupţie într-o serie de cazuri, un subiect pe care nu l-a abordat în discursul său de miercuri dimineaţa, Netanyahu a pierdut anul trecut puterea în favoarea unei coaliţii conduse acum de centristul Yair Lapid.

"Trebuie să aşteptăm rezultatele finale", pentru că "nimic nu este decis" la alegerile legislative israeliene, a declarat, la rândul său, prim-ministrul în exerciţiu Yair Lapid.

Proiecţiile canalelor israeliene plasează Likud-ul pe primul loc la alegerile legislative cu aproximativ 30 de locuri, înaintea partidului Yesh Atid al lui Lapid, cu aproximativ 24 de locuri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE