Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Al treilea val de căldură în Europa: Franța și Portugalia, cele mai afectate țări

Noul val de căldură din vestul Europei a provocat incendii devastatoare. În Franța un pompier a fost rănit în timpul unei intervenții, iar în Portugalia pagubele provocate de incendii au trecut de un milion de euro.

Franța se confruntă cu al treilea val de căldură din acest an. În Toulouse mercurul termometrelor nu scade sub 30°C, iar proprietarii restaurantelor folosesc stropitori speciale pentru a-și menține clienții la o temperatură confortabilă.

Odată cu vremea caniculară apar și pericolele de incendii, de aceea mai multe departamente de pompieri au fost puse în stare de alertă.

Franța s-a confruntat cu mai multe incendii forestiere

La sfărșitul săptămânii trecute, Franța s-a confruntat cu mai multe incendii forestiere. În sudul regiunii Gard, un pompier a fost rănit în lupta cu focul.

În Aubais, aproximativ 370 de hectare de teren au luat foc. Unii dintre localnici au crezut că locuințele lor vor fi mistuite de flăcări.

Jacqueline Roussel, pensionară: „Din fericire, pompierii au fost aici. Altfel, azi nu am mai fi avut casă. Mi-a fost foarte frică!"

În Portugalia, la două săptămâni după ce un incendiu a izbucnit în apropierea orașului Leira din centrul țării, pagubele sunt încă în curs de evaluare. Incendiul a distrus pădurea, plantațiile de măslini și de căpșuni, zeci de locuințe și mici afaceri. Până acum prejudiciul a ajuns la peste un milion de euro.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE