Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Al patrulea „obiect” zburător, doborât în SUA la ordinul lui Joe Biden. Incident fără precedent pe timp de pace

Un avion de luptă a doborât duminică un „obiect neidentificat” în apropierea lacului Huron, la ordinele președintelui Joe Biden. Acesta este al patrulea aparat de zbor anihilat de piloții forțelor aeriene americane în ultimele opt zile în spațiul aerian al Statelor Unite, iar oficialii de la Pentagon spun că este vorba despre incidente fără precedent în timp de pace.

Obiectul neidentificat a fost descris drept o „structură octogonală” ce ar fi fost detectată și sâmbătă de radar deasupra statului Montana. În momentul în care a fost lovit o rachetă lansată de avioanele de luptă F-16, acesta zbura la o altitudine de 20.000 de metri, ceea ce ar fi putut fi pus în pericol aeronavele civile, scrie The Guardian.

Aceste misiuni au avut loc pe fondul nivelului ridicat de alertă, declanșat în urma depistării unui balon de spionaj chinezesc în spațiul aerian american la sfârșitul lunii ianuarie, a declarat generalul Glen VanHerck, șeful NORAD și al Comandamentului de Nord al SUA, potrivit AP.

De asemenea, avioane militare au doborât astfel de obiecte care au zburat deasupra statului american Alaska și deasupra Canadei. Acestea nu au reprezentat nicio „amenințare”, însă, din lipsa de informații, oficialii de la Pentagon au luat în calcul toate variantele, inclusiv cea a OZN-urilor.

"Am supravegheat intens spațiul nostru aerian la aceste altitudini, inclusiv prin îmbunătățirea radarelor noastre, ceea ce poate explica, cel puțin parțial, înmulțirea (acestor cazuri, n.red)”, a declarat Melissa Dalton, adjunctul secretarului pentru Apărarea Internă.

Guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz, a scris pe Twitter că piloții Gărzii Naționale a SUA au doborât „obiectul” deasupra lacului Huron, la ordinul președintelui Joe Biden.

”Ca măsură de precauţie şi la recomandarea comandamentului militar, preşedintele Biden a ordonat ca obiectul neidentificat să fie doborât", a afirmat duminică un înalt oficial al administraţiei de la Washington, potrivit agenției AFP, citate de Agerpres.

"Am evaluat că nu reprezenta nicio ameninţare militară pentru nimic la sol", a adăugat el.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE