Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pentagonul a doborât un obiect de mărimea unei mașini, deasupra spațiului aerian din Alaska

Pentagonul a doborât vineri un obiect neidentificat deasupra Alaskăi, la ordinul președintelui Biden, potrivit unor oficiali americani.

Conform New York Times, John Kirby, un purtător de cuvânt al Casei Albe, a confirmat incidentul în cadrul unei conferințe de presă de vineri.

Oficialii americani au declarat că nu a fost confirmat dacă obiectul era un balon, dar se deplasa la o altitudine care îl făcea o potențială amenințare pentru aeronavele civile.

Biden a ordonat doborârea obiectului neidentificat "pentru precauție", a spus Kirby. El a precizat că obiectul a fost doborât deasupra apei, în largul coastelor Alaskăi.

Un oficial american a declarat că nu au existat "indicii afirmative de amenințare militară" din partea obiectului pentru persoanele aflate la sol. Oficialii au declarat că nu au putut confirma dacă pe obiectul doborât se afla vreun echipament de supraveghere.

„Se va face un efort de recuperare a resturilor”, a declarat Kirby. El a spus că obiectul era „aproximativ de mărimea unei mașini mici”- mult mai mic decât balonul spion care avea o încărcătură utilă de mărimea mai multor autobuze.

Acțiunea are loc la mai puțin de o săptămână după ce un avion de vânătoare american a doborât un balon spion chinezesc care a traversat Statele Unite, potrivit a trei oficiali americani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE