Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Aderarea României la spațiul Schengen, votată de Parlamentul Suediei. Victor Negrescu: „Aderarea la Schengen este un obiectiv național”

Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, a anunțat vineri că Parlamentul suedez a dat un vot favorabil aderării României la spațiul Schengen. Votul a avut loc în această dimineață în Comisia de Afaceri Europene.

Victor Negrescu a precizat că așteaptă ca și „celelalte familii politice europene, Partidul Popularilor Europeni, RENEW sau Conservatorii Europeni să sprijine România cu adevărat, deoarece momentan, atât în Austria, cât şi în Olanda aceste partide blochează accesul țării noastre la zona de liberă circulație”.

„Parlamentul suedez a votat pentru aderarea României la spațiul Schengen. Votul a avut loc în această dimineață în Comisia de Afaceri Europene.

Opoziția social-democrată a salvat guvernul de dreapta deși acesta este susținut de o coaliție din care fac parte extremiştii, demonstrând astfel încă o dată faptul că influența Partidului Social Democrat în familia social-democrată europeană este reală și în interesul României.

Așteptăm ca şi celelalte familii politice europene, Partidul Popularilor Europeni, RENEW sau Conservatorii Europeni să sprijine România cu adevărat, deoarece momentan, atât în Austria, cât şi în Olanda aceste partide blochează accesul țării noastre la zona de liberă circulație. Dar pentru că aderarea la Schengen este un obiectiv național, am intrat şi noi în contact cu aceste formațiuni politice pentru că nu dorim politizarea subiectului şi credem că trebuie să fim uniți pentru interesul României”, a scris europarlamentarul PSD, pe pagina sa de Facebook.

Victor Negrescu: „Momentul cheie privind extinderea spațiului Schengen va fi în data de 7 decembrie”

Momentul cheie privind extinderea spațiului Schengen va fi în data de 7 decembrie, cu ocazia reuniunii ambasadorilor statelor membre UE, în care se decide ordinea de zi finală a Consiliului de Justiție şi Afaceri Interne. La acest moment Austria se opune deschis, iar Olanda exprimă reticențe mai ales față de Bulgaria. Croația are girul tuturor statelor membre”, a mai precizat Victor Negrescu.

România află dacă aderarea la Schengen va fi discutată în Consiliul JAI din 8 decembrie abia cu o zi înainte, pe 7 decembrie, când va fi aprobată agenda finală a reuniunii miniștrilor de Interne din țările membre UE.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE