Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Adam Niedzielski, ministrul sănătății din Polonia, a demisionat în urma unor acuzații că a încălcat secretul medical

Ministrul polonez al sănătăţii, Adam Niedzielski, a demisionat marți din funcție, acuzat că a încălcat secretul medical, după ce a divulgat datele medicale ale unui doctor care i-a criticat una dintre reforme, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Mateusz Morawiecki, care ocupă funcția de prim-ministru al Poloniei din 2017, i-a acceptat acestuia demisia şi a numit-o ministru al sănătăţii pe deputata Katarzyna Sojka, din partidul de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS).

Ministrul Niedzielski fusese criticat de lumea medicală pentru o reformă care restrângea posibilitatea prescrierii de medicamente online. În reacţiile sale, pe 4 august, el l-a menţionat pe unul dintre medicii care-l acuzau, afirmând despre acesta din urmă că şi-a auto-prescris medicamente psihotrope şi analgezice.

Considerând această dezvăluire drept o încălcare a secretului medical, Camera naţională a medicilor polonezi a anunţat imediat că nu mai poate colabora cu acest ministru şi că va sesiza Parchetul.

Totodată, cadrele medicale au ameninţat cu lansarea unei greve în urma gestului ministrului care acum a demisionat, a mai relatat Agerpres.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE