Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Actorul britanic Bernard Hill, cunoscut pentru rolurile din ”Titanic” şi ”Stăpânul inelelor”, a murit

Bernard Hill, actorul britanic care a jucat în unele dintre cele mai memorabile scene din filmele de succes ”Titanic” și ”Stăpânul inelelor: Întoarcerea regelui”, a murit la 79 de ani. Anunțul a fost făcut de agentul său Lou Coulson.

Hill s-a alăturat francizei ”Stăpânul inelelor” în cel de-al doilea film al trilogiei, ”Cele două turnuri”, din 2002. El l-a interpretat pe Théoden, regele din Rohan, reluând rolul în ”Întoarcerea regelui”, un film care a câștigat 11 premii Oscar.

Rolurile memorabile ale lui Bernard Hill

Una dintre cele mai memorabile scene ale filmului are în prim plan personajul lui Hill, care-și pregătește echipa pentru o bătălie. Strigătul său de luptă a devenit iconic.

În ”Titanic”, Hill l-a interpretat pe căpitanul Edward Smith, unul dintre singurele personaje bazate pe o persoană reală din filmul tragic din 1997 cu Leonardo DiCaprio și Kate Winslet. De asemenea, filmul a câștigat 11 premii Oscar, scrie Euronews.com.

Serialul care i-a adus celebritatea

Înainte de a deveni o figură cunoscută la Hollywood, Hill a devenit celebru în 1982 în miniseria britanică de televiziune „Boys from the Blackstuff”, despre cinci șomeri.

Rolul i-a adus o nominalizare la premiile Academiei Britanice de Artă Cinematografică și de Televiziune din 1983, iar serialul a câștigat premiul BAFTA pentru cel mai bun serial dramatic în acel an.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE