Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Actorul Bradley Cooper, criticat pentru că apare cu un nas fals în rolul dirijorului evreu Leonard Bernstein din „Maestro”

Actorul Bradley Cooper se confruntă cu un val de critici pentru că apare cu un nas fals în rolul dirijorului evreu Leonard Bernstein din filmul „Maestro”.

După debutul cu A Star is Born, cel de-al doilea film al lui Bradley Cooper, Maestro, este biografia legendarului dirijor și compozitor evreu, Leonard Bernstein, cunoscut în mod deosebit pentru muzica din West Side Story (1957).

Bradley Cooper regizează și joacă în Maestro rolul lui Bernstein, un bărbat enigmatic, ale cărui relații homosexuale par a fi o caracteristică cheie a filmului. După apariția trailerului, ce a atras atenția, însă, este că pentru a interpreta rolul dirijorului evreu, Cooper, care nu este evreu, și-a atașat un nas fals, vizibil proeminent, potrivit Euronews, un stereotip considerat profund antisemit. Mulți susțin că este un gest ofensator.

VEZI GALERIA
2 imagini

Sursa foto: Profimedia

Internauții au comentat și ei subiectul.

„Tocmai au căutat o poză cu Leonard Bernstein. Proteza nazală mare, antisemită, a lui Bradley Cooper cu siguranță nu era necesară”, a scris un internaut într-un tweet.

Familia lui Leonard Bernstein îi ia apărarea lui Cooper

Revolta online a fost atât de puternică încât familia lui Leonard Bernstein a avut o reacție.

Copiii acestuia, de pildă, susțin că actorul Bradley Cooper a făcut eforturi considerabile ca să semene cât mai mult cu Leonard Bernstein, lucru cu care ei sunt de acord, iar tatăl lor, de asemenea, n-ar fi avut nimic împotrivă.

„Maestro” va avea premiera la Festivalul de Film de la Veneţia în septembrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE