Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Acțiuni de susținere pentru palestinieni. Fiul președintelui Turciei: ”Suntem alături de palestinienii asupriți”

Sute de mii de oameni au ieșit în stradă, în întreaga lume, în ample demonstrațiI de solidaritate cu palestinienii. Au fost și ciocniri cu forțele de ordine, dar și între protestatarii din cele două tabere aflate în conflict în acest moment, pro-Israel și pro-Gaza.

În Pakistan, zeci de mii de oameni au manifestat în mai multe orașe din țară. Cer stoparea bombardamentelor israeliene în Fâșia Gaza. Mulțimea adunată la Karachi a venit la miting cu steaguri și pancarte și a cerut încetarea imediată a conflictului. Pakistanezii susțin că palestinienii nevinovați sunt supuși unui tratament nemeritat.

Mii de protestatari au ieșit în stradă în Istanbul, cu pancarte și au fluturat steaguri palestiniene și turcești. Au scandat „Ucigașul Israel, afară din Palestina”.

Printre manifestanți a fost și Bilal Erdogan,  fiul președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

Bilal Erdogan, fiul președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan: ”Să ne lămurim măcar poziția, măcar să ne strigăm sentimentele. Am dori să transmitem, într-un mod foarte demn, că noi, împreună cu toți frații noștri participanți, suntem alături de palestinienii asupriți și suntem împotriva opresiunii Israelului.”

Au fost manifestații pro-palestinieni și în New York. Sute de oameni s-au adunat în Times Square și au cerut eliberarea palestinienilor. Au fost și ciocniri între cele două tabere.

Proteste au fost și la Paris, unde manifestanții propalestinieni au îndepărtați de forțele de ordine cu tunurile de apă. Demonstrații pro-Gaza au fost și în Iordania, Maroc, Irak,  Iran și în Australia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE