Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Acțiunea ”Blocada”. Sancțiuni de peste 9.000 de lei pentru șoferii din județul Constanța

Peste 300 de șoferi au fost legitimați în traficul din județul Constanța, în ceea ce autoritățile numesc operațiunea ''Blocada''. Polițiștii și jandarmii au reținut 10 permise auto și au aplicat tot atâtea sancțiuni contravenționale a căror valoare cumulată depășește 9.000 de lei.

La nivel național, însă, poliția a demarat sute de acțiuni similare în ultimele 24 de ore. 37 șoferi au fost prinși băuți la volan și 7 au consumat droguri.

Polițiștii și jandarmii constănțeni au controlat documentele și portbagajele mașinilor și i-au testat pe șoferi pentru alcoolemie sau substanțe interzise la volan.

Autoritățile au verificat 300 de oameni. Au fost reținute 10 permise auto și retrase 4 certificate de înmatriculare. 3 dintre șoferi conduceau băuți. Asta doar în județul Constanța.

Sute de alte acțiuni similare s-au desfășurat în toată țara

În ultimele 24 de ore au fost reținute, în total, 525 de permise auto dintre care 37 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. 7 șoferi opriți în trafic au consumat droguri. Inspectoratul General al Poliției Române amintește că din luna iulie pedepsele s-au înăsprit.

Bogdan Oproiu, ofițer specialist în cadrul Direcției Rutiere din IGPR: Persoana care conduce sub influența alcoolului sau a drogurilor sau care nu deține permis și comite un accident soldat cu decesul victimei va fi condamnată la închisoare cu executare, fiind eliminată suspendarea executării pedepsei, ca urmare a modificărilor aduse codului penal.

Totodată, Poliția Română a acționat la nivel național pentru a preveni faptele antisociale. În 24 de ore au fost aplicate peste 7.000 de amenzi în valoare de aproape 3 milioane de lei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE