Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Acrobație în premieră mondială. Un artist echilibrist a traversat Dunărea pe sârmă, fără cablu de siguranță

La Budapesta, un artist a traversat Dunărea pe sârmă, o acrobație care face parte dintr-un proiect al Centrului Național Maghiar de Circ. Traversarea Dunării a fost o premieră mondială. Acrobatul și-a menținut echilibrul pe o coardă elastică lungă de 300 de metri, fără a folosi un cablu de siguranță.

László Simet, artistul echilibrist, multiplu câștigător al unor premii, s-a pregătit săptămâni întregi pentru această reprezentație, iar vremea a fost de partea lui.

”Una dintre principalele mele preocupări a fost cât de mult va împinge vântul prăjina. Camerele de luat vederi fixate pe aceasta i-au adăugat o suprafață suplimentară. Prăjina în sine era ușoară, dar cu camerele de luat vederi pe ea a ajuns să fie destul de grea”, a declarat László Simeț Jr. artist echilibrist, pentru Euronews.

Spectacolul a avut loc în cadrul celei de-a 10-a ediții a Olimpiadei Internaționale de Teatru de la Budapesta. Proiectul se numește „Am reușit să traversez.” Acrobația de pe Dunăre a marcat, de asemenea, cea de-a 150-a a unificării orașelor independente Pest, Buda și Óbuda, în Budapesta.

”Este oarecum simbolic faptul că ne transmitem valorile culturale, pentru că ce altă menire are arta în timp de război, în perioada post-Covid, decât să ducă valorile părinților și bunicilor noștri, să le transmită copiilor noștri, posterității. Este un efort de echipă, un miracol în devenire”, a afirmat Péter Fekete, director al Centrului Național de Circ din Ungaria

În timpul spectacolului, o orchestră simfonică a interpretat arii ale celor mai importanți compozitori maghiari. Este pentru prima oară când cineva traversează Dunărea pe o coardă elastică.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE