Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Acoperișul unei biserici din Mexic s-a prăbușit în timpul slujbei. Cel puțin șapte oameni au murit

Cel puțin șapte persoane au murit, iar alte zece au fost rănite duminică în Mexic, după ce acoperișul unei biserici s-a prăbușit în timpul unei slujbe.

Tragedia a avut loc într-un lăcaș de cult din oraşul Ciudad Madero din statul Tamaulipas, potrivit agenției France Presse, citată de Agerpres.

”Au fost confirmate şapte persoane decedate, iar zece răniţi au fost salvaţi”, a anunțat purtătorul de cuvânt al securităţii Guvernului din statul Tamaulipas.

Autoritățile mexicane au precizat că sunt în desfăşurare căutări pentru a salva persoanele blocate.

Potrivit presei locale, cel puţin 20 de persoane au fost prinse sub dărâmăturile bisericii parohiale Santa Cruz.

Accidentul a avut loc în jurul orei locale 14:18, cel mai probabil, din cauza unei defecţiuni structurale, motiv pentru care partea superioară a bisericii s-a prăbuşit, au precizat autorităţile din Mexic.

”Trăim un moment foarte dificil (...) acoperişul unei biserici s-a prăbuşit în timpul celebrării euharistiei. În prezent, sunt în curs de desfăşurare lucrările necesare pentru evacuarea celor aflaţi încă sub dărâmături", a spus Jose Armando Alvarez, episcopul diecezei de Tampico.

Imaginile difuzate de postul de televiziune Milenio arată zeci de persoane care încearcă să susţină o parte din structura prăbuşită cu stâlpi, în timp ce alţii îşi croiesc drum prin dărâmături în căutarea supravieţuitorilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE