Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Accidente și mașini blocate, din cauza ninsorii. Aproape toată țara se află sub cod galben și portocaliu de ninsori

Ninsoarea și vântul puternic au pus stăpânire pe aproape toată țara. Unele drumuri sunt aproape impracticabile, din cauza zăpezii.

În Vrancea, în ultimele ore, s-au folosit zeci de tone de material antiderapant. Locuitorii s-au trezit în plină iarnă, după o noapte întreagă de ninsoare abundentă. Potrivit autorităților, stratul de zăpadă în zonă, atinge, pe alocuri, și 10 cm. Temperaturile sunt cu 8-12 grade sub medie. Șoferii sunt sfătuiți să fie foarte atenți în trafic și să nu plece la drum fără cauciucuri de iarnă.

Potrivit Infotrafic, ninge abundent de ore bune în județele Brașov, Harghita, Covasna, Prahova, Vrancea, Bacău, Neamț și Bihor.

Drumarii intervin cu utilaje, de la primele ore ale dimineții, în toate zonele afectate de noul val de ninsori, transmit Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri din Brașov și Iași.

Mai multe accidente au avut loc, după ce conducătorii auto au pierdut controlul volanului

În Vâlcea, două persoane au fost rănite, după ce mașina în care se aflau s-a răsturnat.

Mai multe camioane, dar și utilaje de deszăpezire au rămas blocate în județul Brașov. Șoferii au intrat pe contrasens, doar ca să scape de blocajul din trafic.

În județul Prahova, vântul puternic i-a lăsat pe oamenii din 13 localități fără curent electric. 

În București 41 de copaci au fost doborâți de vântul puternic, iar 32 de mașini au fost avariate. Mai mulți stâlpi, dar și un semafor au fost puși la pământ de vântul puternic. 

ANM a prelungit avertizările de vreme rea până miercuri, la ora 14.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE