Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Accident grav între două autocare și un camion în Teleorman. DSU: Patru persoane rănite, printre care doi copii

Două autocare și un TIR au fost implicate vineri dimineață într-un accident produs pe drumul E 70, în județul Teleorman. Salvatorii au declanșat planul roșu de intervenție, având în vedere numărul persoanelor implicate.

Potrivit DSU, 18 persoane au fost implicate în accident. Printre victime se numără și doi copii. Unul aceștia are 16 ani și, pentru că s-a ales cu mai multe răni, a fost preluat de un elicopter SMURD. Un alt copil, în vârstă de 15 ani, a fost transportat cu o ambulanță SMURD la spital. De asemenea, un bărbat de 60 de ani cu un traumatism abdominal a fost preluat de o ambulanță SMURD, așa cum s-a întâmplat și cu un alt adult, cu răni la piciorul stâng.

”Unul dintre minori a fost transportat la spital cu elicopterul SMURD, iar celelalte 3 persoane au fost transportate cu ambulanțele la spitalul din Alexandria. Victimele sunt conștiente, cooperante și prezintă diverse traumatisme”, a anunțat DSU.

Într-unul dintre autocare se aflau 12 persoane, în cel de-al doilea trei persoane, iar în camion două persoane.

VEZI GALERIA
3 imagini

Un autocar și un camion au luat foc

Accidentul dintre cele două autocare și un camion a avut loc între localităţile Bujoreni şi Prunaru, pe E70, potrivit ISU Teleorman.

Autotrenul a luat foc în urma impactului, iar fața locului au fost trimiși zeci de pompieri.

”Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea optimă a misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

La fața locului, echipajele operative intervin cu 2 autospeciale de stingere, 1 autospecială de descarcerare, o autospecială de transport personal și victime multiple, 8 ambulanțe SMURD și 6 ambulanțe SAJ.

Din cadrul ISU Giurgiu se deplasează la locul accidentului o autospecială de transport victime multiple și două ambulanțe SMURD.

De asemenea, de la nivelul ISU București-Ilfov au fost suplimentate forțele de intervenție cu 1 ambulanță SMURD cu medic și 1 autospecială pentru transport victime multiple.

În sprijinul forțelor din teren, a fost solicitat și un elicopter SMURD”, a anunțat ISU Teleorman.

Autoritățile au anunțat că au fost suplimentate forțele de intervenție cu două autospeciale de stingere, un punct medical avansat și trei ambulanțe SMURD din cadrul ISU București-Ilfov. De asemenea, a fost trimis la fața locului un al doilea elicopter SMURD.

Traficul este blocat în zona în care s-a produs accidentul

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române, traficul este oprit pe DN 6 Ghimpați – Alexandria, în zona localității Bujoreni, județul Teleorman.

”Trei persoane necesită îngrijiri medicale, fiind solicitat sprijinul unui elicopter SMURD. Este în desfășurare intervenția de lichidare a incendiului produs la nivelul autocamionului. Circulația a fost deviată către DJ 503 prin Videle”, a anunțat Centrul Infotrafic.

După aproape două ore, IGSU a anunțat că planul roşu de intervenţie a fost dezactivat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE