Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Accident în Bulgaria. Un autocar din România s-a ciocnit cu un camion turcesc, condus de un român

Zece turiști au fost răniți într-un accident produs astăzi în Bulgaria, după ce un autocar înmatriculat în România s-a ciocnit lateral cu un camion turcesc de marfă. Cei doi șoferi, ambii de origine română, au primit îngrijiri medicale, dar nu a fost necesară internarea lor, precizează Ministerul român de Externe.

Accident în Bulgaria. Un autocar din România s-a ciocnit cu un camion turcesc, condus de un român

Autoritățile bulgare au fost sesizate la numărul de urgență 112, după accidentul produs în apropiere de orașul Borovo, pe drumul Ruse - Byala.

Potrivit poliției, autocarul din România, condus de un șofer în vârstă de 36 de ani, a încercat să facă un viraj la stânga, însă s-a lovit lateral un camion turcesc de marfă care se deplasa în sens opus.

După impact, autocarul a părăsit șoseaua pe partea dreaptă în direcția sa de deplasare. În urma accidentului, zece persoane au fost rănite. Toți au fost transportați cu răni ușoare la spitalul Kanev, din Ruse. Celelalte persoane au fost examinate la fața locului.

Imagini de la fața locului au fost postate de Diana Russinova, președinte al consiliului de administrație al Centrului European pentru Politici de Transport, în cadrul Camerei de Comerț SUA-Bulgaria.

Ministerului Afacerilor Externe: "Misiunea diplomatică a întreprins demersuri în regim de urgență pe lângă autoritățile competente bulgare în vederea obținerii unor informații oficiale cu privire la starea de sănătate și cetățenia persoanelor implicate în accident. Din informațiile obținute de la autoritățile bulgare, a reieșit faptul că cei doi conducători auto, ambii cetățeni români, au primit îngrijiri medicale de specialitate și nu a fost necesară internarea. Pasagerii autocarului sunt cetățeni străini. MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Sofia nu au fost înregistrate solicitări de asistență consulară ca urmare a producerii acestui accident rutier. Reprezentanții misiunii diplomatice mențin legătura cu autoritățile bulgare competente și și sunt pregătiți să acorde asistență consulară, conform competențelor, în măsura în care situația o va impune. Ministerul Afacerilor Externe informează că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Bulgaria: +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanență."

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE