Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Abonamentele la sala de fitness pentru angajați nu vor mai fi taxate. Ce prevede legea promulgată de Klaus Iohannis

Abonamentele la sala de fitness oferite angajaților nu vor mai fi taxate începând cu luna februarie. Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede facilități fiscale pentru practicarea sportului, în limita a 400 de euro pe an pentru fiecare angajat. Salariații își vor putea face abonament la sală, iar angajatorul va deconta factura.

Unele firme oferă deja abonamente la sală sub formă de beneficiu pentru angajați. Antrenorii de fitness sunt de părere că numărul clienților va crește după promulgarea acestei legi prin care abonamentul oferit de către firme devine neimpozabil și deductibil.

Bogdan Bălășoiu, antrenor personal: „Din experiența mea pot spune că sunt în proporție de 30%-40% dintr-o sală de fitness provin din aceste firme care dăruiesc angajaților abonamente cu reducere, pentru ca ei să facă mișcare în sălile de fitness”.

Antreprenorul Dragoș Petrescu spune că firmele din România vor profita de această lege: „Este o măsură foarte binevenită, având în vedere taxarea deosebit de mare pe salariile din România. La fiecare leu încasat net, 72 de bani o reprezintă taxele. Este interesul direct al companiilor de a putea crește, într-un fel sau altul, beneficiile angajatului”.

Specialiștii în recrutare apreciază legea, dar spun că mersul la sală nu reprezintă o prioritate pentru toți angajații

Raluca Pîrvu, specialist Resurse Umane: „Nu este neapărat în topul solicitărilor salariaților acest beneficiu. Din studiile care apar în piața muncii din România, sălile de fitness sunt pe locul 10. Pe primele locuri sunt tichetele de masă, cel mai răspândit beneficiu. Apoi sunt elementele legate de sănătate și într-o poziție fruntașă este și posibilitatea de a lucra la distanță.

Există și alte facilități aprobate prin lege pe care angajatorii le pot acorda. De exemplu, aceștia pot să plăti ochelarii angajaților, pot acorda tichete de vacanță și pot deconta transportul angajaților.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE