Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

După ”A picat Facebook/Whatsapp", noua spaimă majoră: "A picat ChatGPT". Chatbot-ul nu este funcțional la nivel global

Pentru mulți, ChatGPT a devenit un instrument uzual gata să te ajute să ieși din orice încurcătură. De la elevi, studenți și angajați, toți au încercat măcar o singură dată să rezolve o problemă cu celebrul chatbot dotat cu inteligență artificială. Cu toate acestea, astăzi a pus stop întrebărilor, fără să anunțe pe nimeni, și a încetat să mai funcționeze. Motivul? La momentul realizării acestui articol încă nu se poate spune exact ce a determinat întreruperea acestui serviciu. 

ChatGPT nu este funcțional la nivel global 

Primele probleme au început să apară în jurul orei 09:30, potrivit platformei Downdetector și au fost înregistrate peste 2.000 de sesizări venite din partea utilizatorilor.

Pentru că utilizatorii de internet au ajuns să se bucure de serviciile ChatGPT la fel de des precum cele ale rețelelor de socializare precum Instagram sau Whatsapp, frustrările și comentariile negative nu au întârziat, drept pentru care comunitatea online a lansat rapid hashtag-ul #ChatGPTDown care s-a viralizat.

Este de așteptat ca reprezentanții companiei Open AI să remedieze problema în decursul acestei zile, dacă nu, oamenii au putea rămâne fără răspunsurile inteligente ale aplicației pe o perioadă mai lungă de timp. 

OpenAI a lansat GPT 4o, un chatbot care răspunde verbal la întrebări

Recent, compania OpenAI a lansat noua versiune a modelului multimodal pentru ChatGPT. GPT 4o, unde ”o” (tot în limba latină) înseamnă că are capacitatea de a integra simultan voce, text și imagine în aceeași rețea neuronală. Practic, chatbot-ul cu inteligență artificială are în plus o nouă funcție, aceea de a ”vorbi”, iar timpul de răspuns este atât de rapid, încât lasă impresia c-ar fi o interacțiune umană.

Noile funcții audio permit utilizatorilor să poarte o ”conversație” cu ChatGPT. Experții OpenAI susțin că au îmbunătățit chatbot-ul poate furniza răspunsuri în timp real, fără întârziere. De altfel, ChatGPT poate fi și întrerupt în timp ce vorbește, ceea ce face ca interacțiunea cu asistentul vocal să pară precum una umană datorită inteligenței artificiale, notează agenția Reuters.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE