Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

A început noua sesiune parlamentară. Care sunt prioritățile aleșilor

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Pachete de legi grele și cu impact vor fi dezbătute în această toamnă. Pe agenda parlamentarilor se numără legile justiției și ale educației.

Primul pachet legislativ care așteaptă dezbaterea și votul aleșilor este cel al legilor justiției. Odată cu noua sesiune, a fost înființată Comisia specială în care acestea vor fi dezbătute, înainte de a ajunge în plenurile celor două camere, pentru a fi votate.

Ulterior, în ordinea priorităților sunt legile educației, cele două proiecte anunțate de ministrul Sorin Cîmpeanu, care, înainte de a ajunge în forul legislativ, trebuie să treacă prin Guvern.

Totodată, pachetul controversat al legilor securității naționale va fi pe agenda parlamentarilor.

Toate aceste proiecte normative nu au fost scutite de critici, atât din partea societății civile, dar și a instituțiilor europene.

De asemenea, până la sfârșitul anului, România va trebui să îndeplinească 54 de jaloane din PNRR, multe dintre aceste jaloane înseamnă legi care trebuie să treacă de votul Parlamentului.

Printre acestea, se află și reforma pensiilor speciale, care trebuie realizată potrivit angajamentelor pe care și le-a asumat România în fața Comisiei Europene.

Distribuie

Taguri

Articole lipsă