Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

A început montarea luminițelor de Crăciun din București. Data la care vor fi aprinse, anunțată de Nicușor Dan

Primăria Capitalei a început să instaleze luminițele de Crăciun pentru această iarnă. În acest an, municipalitatea a decis să aloce peste un milion de euro pentru iluminatul festiv.

Compania Municipală Iluminat Public a amplasat deja luminiţele pe Bd. Unirii, Bd. Lascăr Catargiu, Bd. Regele Mihai I al României, Şoseaua Kiseleff.

”Până pe 30 noiembrie, când va fi aprins iluminatul festiv, vor fi împodobite toate artele principale din Capitală. Anul acesta, pe lângă ornamentele şi luminiţele aflate pe stoc din anii precedenţi, vom adăuga noi elemente, pentru care Compania Municipală Iluminat Public are în derulare două proceduri, pentru achiziţia şi închirierea unor decoraţiuni suplimentare, fiind în etapa de evaluare a ofertelor", a scris primarul general Nicușor Dan, pe Facebook.

Cât vor costa luminițele de Crăciun din București în 2023

La sfârșitul lunii octombrie, Nicușor Dan a anunțat că Primăria Capitalei a decis ca în 2023 să aloce cinci milioane de lei (peste un milion de euro) pentru a achiziționa și închiria echipamentele destinate iluminatului festiv cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Edilul Capitalei a amintit că în 2022 s-au cheltuit două milioane de lei pentru luminițele de Crăciun, comparativ cu anul 2019, când fosta administrație a alocat 21 de milioane de lei, în acest sens.

”Anul trecut, am alocat puţin sub două milioane şi anul acesta alocăm cinci. În 2019 s-au alocat 21 de milioane. Bucureştenii ne-au cerut şi le răspundem. Am avut o perioadă în care am pus ce aveam prin depozite; montate de către Compania de Iluminat. În fiecare an ni s-a spus că nu este suficient şi anul acesta o să închiriem şi o să şi cumpărăm de suma aceasta, doar pe bulevardele mari", spunea Nicuşor Dan, conform Agerpres.

Licitație organizată pentru luminițele de Crăciun din București

În luna octombrie, Compania Municipală Iluminat Public a anunţat pe portalul SEAP două licitaţii referitoare la închirierea și cumpărarea unor decoraţiuni care să asigure iluminatul festiv cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Este vorba despre un contract de închiriere în valoare de 3.352.000 lei şi unul de achiziţie în valoare de 1.999.500 lei.

Astfel, urmează să fie închiriate 577 de elemente: şiruri, plase şi traversări luminoase, precum şi figurine luminoase. Acestea vor fi instalate pe bulevardele Magheru, Bălcescu, Aviatorilor, I. C. Brătianu, Constantin Prezan, pe Calea Victoriei, la rondul Charles de Gaulle şi în pieţele Romană şi Victoriei.

De asemenea, vor fi achiziţionate 150 de perdele cu cel puţin 200 de leduri; 300 de figurine 3D, în formă de sferă/stea/fug de nea/candelabru; 550 de echipamente de tip perdea, cu cel puţin 550 de leduri; 220 de şiruri cu cel puţin 120 de leduri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE