Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

A fost lansată aplicația DSU actualizată. Printre noutăți sunt o hartă interactivă și alerte către utilizatori, referitoare la blocajele de pe șosele

Departamentul pentru Situații de Urgență a lansat aplicația DSU actualizată, chiar în ziua în care instituția a împlinit 9 ani de activitate. Platforma conține mai multe noutăți, de la o hartă interactivă cu toate instituțiile de care cetățenii ar putea avea nevoie în situații de urgență, până la ghiduri practice.

Noile funcții ale aplicației DSU

Prima secțiune a aplicației este destinată informațiilor venite din partea DSU și a instituțiilor din subordine, referitoare la evenimentele de actualitate. De exemplu, acum, primele știri sunt cele referitoare la intervențiile din zonele afectate de ninsori și viscol.

Ca element de noutate, acum aplicația va trimite mai multe tipuri de alerte utilizatorilor, cum ar fi cele referitoare la blocajele de pe șosele.

O altă secțiune actualizată este harta interactivă unde pot fi găsite toate instituțiile la care oamenii pot apela, în cazul în care au o urgență. De exemplu, putem vedea cea mai apropiată unitate de primiri urgențe de locul în care ne aflăm.

Dacă apăsăm pe butonul „începe deplasarea”, avem opțiunea să accesăm aplicațiile de navigare. Harta exista și înainte de actualizare, însă nu avea aceleași opțiuni și nu puteau fi văzute distanțele. În plus, acum apar în aplicație și adăposturile de protecție civilă.

Mai departe, utilizatorii pot raporta situații de urgență în aplicație pentru a veni în sprijinul serviciilor de urgență și au opțiunea să sune la 112.

O altă secțiune este cea a ghidurilor practice, cum ar fi cele de prim-ajutor. Instrucțiunile scrise sunt însoțite și de clipuri care îi învață pe utilizatori pas cu pas cum să acorde primul ajutor, în diferite situații, ori cum să acționeze înaintea, în timpul și după evenimente de forță majoră, precum accidentele nucleare, furtunile și cutremurele.

Vor mai fi adăugate noi ghiduri care pot fi găsite și pe platforma „Fii pregătit”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE