Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

600 de blocuri din Capitală, fără apă caldă. Termoenergetica face lucrări de reabilitare pe conductele din rețeaua primară

Începând de luni, aproximativ 600 de blocuri din Capitală vor rămâne treptat fără apă caldă, chiar și câte două săptămâni, până în octombrie. Compania Municipală Termoenergetica va efectua lucrări de înlocuire și de reparații pe mai multe conducte primare, în zone din toate sectoarele Capitalei. Targetul pe care l-a înaintat Nicușor Dan este de 50 de km de rețea primară înlocuiți în 2023. Până la îndeplinirea acestui obiectiv, bucureștenii se plâng că sunt nevoiți să se spele la lighean. 

Compania municipală Termoenergetica începe lucrări pentru reabilitarea celor mai vulnerabile conducte din rețeaua primară. Motivul este acela de a scădea șansele ca la iarnă țevile foarte ruginite să cedeze. Aceste lucrări presupun înlocuirea conductelor doar acolo unde este neapărat necesar, iar finanțarea pentru acestea se face din bugetul companiei.  

Bucureștenii care locuiesc în zona Doamna Ghica spun însă că cele două săptămâni nu mai înseamnă mare lucru, pentru că problemele cu apa caldă persistă de ani de zile.

”De vreo trei săptămâni nu avem apă caldă, o lună zic eu. Mă descurc ba în lighean...ca la țară, cum eram odată”, spune un localnic. 

”Nu avem apă caldă din păcate. Nu știu cât s-o mai prelungi. Cred că de vreo două, trei săptămâni de când spun că vine și nu mai vine. Cred că ne ține toată vara”, a menționat un altul. 

Șeful Termoenergetica susține că oamenii sunt înștiințați din timp cu privire la momentul opririi apei calde la ei în bloc. Aplicația TermoAlert, cea mai populară metodă prin care bucureștenii află de situația apei calde,  actualizează în timp real situația la nivelul Capitalei.

Claudiu Crețu, directorul Termoenergetica: ”Pe lângă aplicația TermoAlert, este si pagina de facebook Termoenergetica, unde comunicăm, punem și fotografii din șantierele noastre. Aplicația TermoAlert este trecută în timp real. Nu putem vedea astăzi ce va fi saptămâna viitoare. În momentul în care luni, marți se intră în tronsonul respectiv, cine intră pe aplicația TermoAlert va vedea cauza acelei opriri de agent termic.”

Primarul Capitalei a explicat în studioul Euronews că apa caldă nu se va opri în toate blocurile vizate în același timp, ci treptat, pe parcursul verii.

Nicușor Dan, primarul Capitalei: ”Să zicem 600-800 din 8000 de blocuri. În toată această perioadă. A început să se întâmple și va dura până în luna octombrie. Profităm până atunci că nu trebuie să dăm căldură populației și în felul ăsta putem să lucrăm pe conductele magistrale. Din octombrie nu se mai poate.”

Sunt în total șapte tronsoane importante din Capitală unde vor fi schimbate porțiuni din conductele primare. Finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor. Termenul asumat de primărie este luna octombrie, la finalul căreia încep probele pentru sezonul de iarnă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE