Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Canicula deschide centrele de prim ajutor. Primul weekend cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius

Temperaturile extrem de mari de astăzi au fost greu de suportat. De aceea, în marile orașe, au fost deschise deja centre de prim ajutor. Nu a durat mult până la sosirea primilor pacienți.

„Am avut de mers cu niste treburi, nu am mancat, apa nu am prea baut. Sucuri acidulate si mi s a facut rau si m au indrumat niste oameni catre acest centru”, a spus un pacient.

Ruxandra Geambașu, medic specialist medicină generală: ”Ieșim pe stradă între 11:00 și 18:00 când e cel mai periculos. Vedem copii, oameni în vârstă care își asumă un mare risc.”

Prevenția este cea mai ușoară metodă pentru evitarea plimbărilor nedorite către cabinetul medicului.

Ruxandra Geambașu, medic specialist medicină generală: ”Să ne acoperim capul cu pălăriuță sau baticuț, sau o bandană de culoare deschisă pentru a putea să nu atragă căldura. Să ne îmbrăcăm în haine din fibră naturală, să purtăm cu noi o sticlă cu apă. În niciun caz băuturi alcoolice și să ne hidratăm.”

În acest moment, în Capitală sunt deschise 24 de puncte de prim ajutor.

Primul weekend cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius

Temperaturile încep să crească, iar în weekend am putea avea chiar primele zile de caniculă, cu temperaturi de 34 de grade.

Directoarea ANM, Elena Mateescu, a spus la Euronews care sunt zonele unde se va resimți cel mai tare valul de caniculă. Temperaturile maxime vor ajunge la 36 de grade, în timp ce minimele vor oscila între 18 şi 20 de grade. În cursul după-amiezelor vor fi înnorări şi probabilitate pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE