Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

50 de zile până la Jocurile Olimpice 2024. Parisul este aproape gata pentru începerea competițiilor

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris au dezvăluit o expoziție a celor cinci inele olimpice montate pe Turnul Eiffel. Capitala Franței marchează 50 de zile până la începerea competițiilor.

Cele cinci inele olimpice sunt realizate din oțel francez reciclat și sunt montate pe partea sudică a turnului vechi de 135 de ani din centrul Parisului, cu vedere la râul Sena. Dar nu numai Tour Eiffel, sau doamna de fier cum este numit, este prezent în mijlocul Jocurilor olimpice. 

Tony Estanguet, președintele comitetului de organizare: ”Este fantastic să sărbătorim inelele de pe turnul Eiffel, este cel mai mare simbol al Jocurilor să ai inelele în mijlocul orașului cu turnul Eiffel, care este prezent pe scară largă în întregul proiect, de la ceremonia de deschidere până la medaliile pentru sportivi și competiții.”

De la Palatul Versailles la Place de La Concorde și, desigur, Turnul Eiffel, organizatorii s-au asigurat că cele mai faimoase repere ale Orașului Luminii vor fi în centrul atenției în timpul Jocurilor Olimpice.

Amélie Oudéa-Castéra, ministrul sporturilor: ”Este spectaculos, este foarte frumos să vezi cele cinci inele de pe turnul Eiffel, acel monument înseamnă atât de mult, desigur, pentru poporul francez și peste tot în lume, să vezi cele cinci culori de pe toate continentele și simbolul unității tuturor sportivilor care vor concura în curând aici la Paris și în toată Franța. Vor fi momente grozave și este foarte emoționant pentru noi.” 

Competițiile din timpul Jocurilor Olimpice, sau măcar cea mai mare parte, vor avea loc chiar în inima Parisului, pe râul Sena și în interiorul unor clădiri istorice, cum ar fi Grand Palais. Parisul folosește, de asemenea, infrastructura sportivă existentă, inclusiv arena de tenis Roland Garros și Stade de France, stadionul național de fotbal.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE