Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

430 de migranți au fost salvați de la înec în Grecia

430 de migranți care încercau să ajungă în Italia au fost salvați în ultimul moment, după ce barca pe care se aflau a fost luată de valuri. Oamenii călătoreau înghesuiți pe o ambarcațiune ruginită, susțin autoritățile elene.

1.800 de migranți au murit înecați

Operațiunea de salvare s-a desfășurat în largul coastelor orașului Hania din Grecia. Disperați că barca pe care se aflau s-ar putea scufunda, oamenii au trimis mesaje de salvare. Din cauza vântului puternic, au trecut câteva ore până când ambarcațiunea încărcată până la refuz cu migranți a fost ancorată în portul grec Paleochora. Potrivit informațiilor preliminare, majoritatea oamenilor aflați pe barcă sunt din Pakistan și Siria.

„Oamenii erau înghesuiți pe o barcă, stăteau mai mulți pe un metru pătrat. Din păcate, barca era în derivă și nu s-a putut apropia de port din cauza mării agitate. A fost remorcată până aici, iar acum va veni un autobuz care îi va duce pe migranți în port. Oamenii vor fi cazați pe o navă pusă la dispoziție de compania de transport maritim ANENDIK,” a explicat Antonios Perrakis, primarul orașului Kantanos-Selino.

Potrivit estimărilor oficiale, de la începutul anului, 1.800 de migranți au murit înecați sau au dispărut în drumul lor spre Europa.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE