Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

30 de candidați într-un sat cu 46 de locuitori. Printre candidații la primăria locală se numără și mama primarului în funcție

Un sat din Italia, cu doar 46 de locuitori, a devenit celebru, după ce 30 dintre aceștia s-au înscris pentru a candida la funcția de primar sau de consilier local. 

Igor De Santis, în vârstă de 42 de ani, conduce administrația din 2009 și se aștepta să aibă parte de concurență, din partea unui consilier din opoziție, Renato Poletto, în vârstă de 70 de ani. Situația a devenit mai complicată când Stefano Venuti, un rezident din Milano care are o a doua casă în Ingria, și-a anunțat candidatura. 

Situația se anunță a fi una tensionată, mai ales că printre candidați se numără și rude de gradul întâi. De exemplu, principalul candidat al primarului în funcție pentru consiliul local, nu este nimeni altcineva decât mama sa. În plus, lista electorală este întregită de alți frați sau nepoți.  

„I-am cerut (mamei, n.red.) să mi se alăture, dar după ce a văzut că lista lui Poletto era completată în mare parte femei. Toți sunt voluntari care au muncit foarte mult pentru sat”, a spus De Santis.

Mama actualului primar, în cursă pentru un loc la consiliul local

Milena Crosasso, mama actualului primar, a spus că rivalitatea nu va afecta armonia familiei. 

”Atât eu, cât și fiul meu ne dorim tot ce este mai bun pentru comunitate și aceasta este o oportunitate de a da voce punctelor de vedere ale femeilor fără a slăbi legăturile de familie”, a spus ea.

Autoritățile din Peninsulă transmit că vor monitoriza cu atenție scrutinul local din Ingria și speră ca  acesta să nu afecteze liniștea comunității. 

Ingria se află în Valea Soana din Italia și se confruntă cu probleme similare cu alte sate din zona montană cum ar fi depopularea, dar și probleme cu deszăpezirea pe timpul iernii. Cu toate acestea, din 2022, de când a fost numită printre ”cele mai frumoase” sate ale Italiei, localitatea s-a bucurat de o creștere a numărului de turiști. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE